MusikkPlot

– Vi er mange som ønsker å se dette vintersolvervet markere en varig vending bort fra de mørke dagene som ligger bak oss, sier Ivar Bjørnson i Enslaved – her fotografert da han i fjor holdt appell foran Stortinget som styreleder for GramArt under Red Alert-demonstrasjonen.

– Større enn noe annet prosjekt vi har gjort

Publisert Sist oppdatert

21. desember – på dagen med minst dagslys og lengst periode med nattemørke – innbyr Enslaved fansen til strømmekonsert. Passende nok i en tid der det går mot nye nedstengninger.

Metalveteranene fra Bergen kaller begivenheten på vintersolvervsdagen for «The Otherworldly Big Band Experience».

For Enslaved står ikke alene på scenen, de tar med seg det fremadstormende, unge, psykedeliske progrockbandet Shaman Elephant på scenen. Til den visuelle konserten har Enslaved også alliert seg med Kolibri Media, som Bjørnson kaller «de mest talentfulle filmskaperne og visuelle trollmennene».

– Vi har tatt mål av oss til å skape en konsertfilm som gjenspeiler denne utvidede representasjonen av Enslaved. Det er større enn noe annet prosjekt vi har gjort tidligere, og det er helt annerledes enn noe du har sett før innen denne musikksjangeren, lover Bjørnson videre om konserten.

Enslaved vil by både på nye låter fra EP-en «Caravans To The Outer Worlds», som kom i november, og «materiale like gammelt som bandet selv» – altså 30 år.

– Snart vil solen snu, og nok en gang markere overgangen fra ett år til et annet og begynnelsen på lysere dager fremover. Vi er mange som ønsker å se dette kommende vintersolvervet markere en varig vending bort fra de mørke dagene som ligger bak oss. Vi har holdt i gang hele tiden; virtuelle turneer, øving, skriving og slipp av album og EP. Du hørte oss si «dette vil ikke stoppe oss». Nå slutter vi sirkelen med denne storslagne, virtuelle konserten, oppsummerer Bjørnson koronatiden – i en pressemelding sendt ut tirsdag kveld, før regjeringen presenterte de nye tiltakene som igjen struper konsertvirksomhet en tid fremover.

Powered by Labrador CMS