MusikkPlot

Bendik Hofseth tro til under den virtuelle festivalen Jazz fra Sentralen, som nå er klar for USA og Tyskland. Foto: Per Ole Hagen

Stjernespekket norsk jazzfestival flyr ut i verden

Femten av de største, norske jazznavnene var å se og høre under den digitale festivalen Jazz fra Sentralen i august og september. Nå skal de ut i verden.

Publisert Sist oppdatert

– Strømming, altså. Det er ikke over, lyder det fra Christer Falck, som står bak festivalen. Han melder på Facebook at arrangementet nå lanseres i Tyskland 29. oktober. Uken etter venter USA.

Foto Jazz på Sentralen-festivalen heter Norwegian Digital Jazz Festival når den flyr ut i verden – nå snart til USA og Tyskland. Foto: Christer Falck

– Nå heter den Norwegian Digital Jazz Festival og det er noen av de største jazzarrangørene som står bak i begge land, sier Falck – som også ymter om at det vurderes å sette opp en «ønskereprise» i Norge til jul.

Jazz fra Sentralen bød på et stjernespekket knippe i én måned tidligere ei høst, for et billettkjøpende publikum hjemme i stuene:

Arild Andersen Group, Beady Belle, Bendik Hofseth’s Woodlands, Bugge Wesseltoft, Eivind Aarset Quartet, Elephant9, Gard Nilssen Acoustic Unity, Hedvig Mollestad Trio, Ketil Bjørnstad, Mats Eilertsen, Mathias Eick, Nils Petter Molvær, Silje Nergaard, Tord Gustavsen Trio og Trygve Seim.

Konsertene ble spilt inn i mai på Sentralen, og konsertopptakene hadde følge av artistintervjuer som det digitale publikummet fikk tilgang på.

– Norsk jazz er en av landets største musikalske eksportartikler, på lik linje med svartmetall og tropisk house. Jeg har vært i kontakt med arrangører både i Europa og Asia som er interesserte, sa Falck til NTB da arrangementet gikk av stabelen i Norge.

Powered by Labrador CMS