Film og tv

Henrik Martin Dahlsbakkens nye film, «Gledelig jul», fikk premiere samtidig med at nye koronarestriksjoner ble innført.

Sier seg fornøyd med Den store kinodagen – fem norske filmer på topp

Publisert Sist oppdatert

Men årets store kinohappening ble koronapåvirket.

Tradisjonen tro ble første lørdag i november satt av til Den store kinodagen ved landets kinoer. Det ble en dag preget av koronapandemien: Flere kinoer var allerede stengt i forkant av Den store kinodagen og nye koronaanbefalinger la naturlig nok en demper på tilstrømmingen, melder Film & Kino.

– Til tross for alle begrensninger og restriksjoner er vi veldig fornøyde med et samlet besøk på over 76.000 på denne kinoenes festdag, uttaler administrerende direktør Guttorm Petterson i Film & Kino.

Dagen før, fredag, var det bare 10.236 som fant veien til kinoene, og søndag ikke mer enn 19.556.

– Når Den store kinodagen klarer å samle nesten fire ganger så mange som på søndag, som vanligvis er den beste kinodagen i uka, har vi i hvert fall litt å glede oss over i denne mørke tiden, sier Pedersen videre.

Kinodagens fem toppfilmer er norske. Helt på topp kom familiefilmen «Jul på KuToppen», som fikk et besøk på 14 872 publikummere lørdag – og totalt er sett av 19 028 siden premieren fredag.

«Børning 3» ble besøkt av 9 444 på Den store kinodagen og er sett av 261 870 kinogjengere siden premieren 14. oktober.

Tredjeplassen innehas av «Dragevokterens jul», som fikk et besøk på 9 027 (ordinær premiere 13. november), mens «Gledelig jul» og «Knutsen & Ludvigsen 2 – Det Store Dyret» avslutter topp fem med henholdsvis 7 514- og 5 450 besøk.

«Gledelig jul» hadde premiere 6. november, mens Knutsen & Ludvigsen-filmen har vært å se siden 25. september og kan skilte med et totalt besøk på 206 870.

Powered by Labrador CMS