MusikkPlot

Subwoolfer skal representere Norge i årets Eurovision. De la fredag ut en støtteerklæring til Ukraina på Instagram der maskene er i gult og blått. Russland er nå utestengt fra årets finale som følge av invasjonen av Ukraina.

Russland utestenges fra Eurovision-finalen

Publisert Sist oppdatert

Russland får ikke være med i Eurovision-finalen i Torino i mai, har Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) besluttet.

Det melder EBU i en melding på Twitter. Både Norge, Sverige og Danmark har bedt om at Russland utelukkes fra slagerkonkurransen. Finland har truet med å boikotte finalen hvis Russland ikke blir utestengt.

Bakgrunnen er Russlands invasjon av Ukraina og de omfattende angrepene som russisk militære har gjennomført mot nabolandet de to siste dagene.

Beslutningen ble tatt fredag etter at EBUs referansegruppe anbefalte utestengelse tidligere på dagen. Beslutningen er tatt på grunnlag av reglene for arrangementet og verdiene til EBU, heter det i kunngjøringen.

Det understrekes også at EBU er en apolitisk medlemsorganisasjon, basert på verdier som fremmer internasjonal forståelse, som feirer mangfold gjennom musikk, og som bringer Europa sammen på én scene.

EBU opplyser at den har rådført seg bredt blant sine medlemmer før avgjørelsen ble tatt.

Norges bidrag skal framføres av den maskerte gruppa Subwoolfer, som nylig vant den norske MGP-finalen. Fredag la de ut et innlegg på Instagram der de viser sin støtte til Ukraina med et bilde der gruppas masker for anledningen har fått samme farger som Ukrainas blå og gule flagg.

Årets finale holdes i Torino 14. mai.

Powered by Labrador CMS