Film og tv

«Clue: Maltesergåten» er første film ut denne norske filmhøsten.

Første film ut denne norske filmhøsten er basert på bøker av Jørn Lier Horst

– Man skal ha respekt for forelegget. Men det jeg skal gjøre, er å lage en best mulig film, sier regissør Thale Persen om «Clue: Maltesergåten», som har premiere neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Spenningsfilmen for den yngre garde er første film ut i årets filmhøst, presentert tirsdag formiddag på Filmens hus i Oslo.

«Clue: Maltesergåten» er basert på Jørn Lier Horsts første fire bøker i «Clue»-serien, rettet mot 9-12-åringer, og som har solgt en halv million bøker.

Men Thale Persen medgir at det likevel blir solid gjenkjennelse for unge lesere om de tar turen til kinoene.

– Da han skrev bøkene, tok han utgangspunkt i et gammelt badehotell i Langesund. Vi tenkte at om stedet finnes, så legger vi filmen til det samme stedet. De som kjenner bøkene, vil se at Tårnrommet der Cecilia bor, finnes også i filmen, røper Persen.

Hun tar inn elementer fra fire bøker i én film, oppkalt etter bok to der selve filmplottet er hentet fra. Samtidig innebærer dette at plottet med hovedkarakterens forsvunne mor, som i bokserien spenner over de fire første bøkene, dermed vil gis svar på i løpet av filmen.

– Jeg kunne ikke fått en bedre start enn dette, sa Persens unge hovedrolleinnehaver Julia Mælumshagen Nymoen om det å skuespillerdebutere på film i en bærende rolle.

Det er 13 bøker i «Clue»-serien, og regissør Thale Persen medgir at «det blir spennende å se» hvordan det går for debutfilmen – som nok vil avgjøre videre filmatiseringers skjebne.

Powered by Labrador CMS