MusikkPlot

Sibeliusprisen 2022 til finsk dirigent

Sibelius-selskapet i Norge har tildeler Sibeliusprisen 2022 til den finske dirigenten Klaus Mäkelä. Han vil motta prisen under Oslo-Filharmoniens konsert i Oslo Konserthus 4. november

Publisert Sist oppdatert

­«I kraft av Klaus Mäkeläs engasjement i Oslo har det oppstått et enestående finsk-norsk samarbeid som så åpenbart knytter våre to land sterkere sammen på musikkfeltet». Det sier Stephan Barratt-Due, styreleder for Sibelius-selskapet i Norge, via pressemelding. Han sier videre:

«Mäkelä er en sterk formidler av musikk fra vår samtid, han fornyer det klassiske repertoaret – og ikke minst bidrar han til en økt internasjonal interesse for finsk-norsk musikkliv».

Den finske dirigenten er, i tillegg til sitt engasjement som sjefdirigent for Oslo-Filharmonien, også kunstnerisk rådgiver for Orchestre de Paris. Fra høsten 2022 er han også artistisk partner med Concertgebouw Orchestra i Amsterdam.

«Hans engasjementer inneværende sesong inkluderer for øvrig gjesteopptredener med blant andre Chicago Symphony, Cleveland Orchestra, San Francisco Symphony, Royal Concertgebouworkest, London Philharmonic, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks og Münchner Philharmoniker», heter det videre om prisvinneren.

Med Oslo-Filharmonien har Mäkelä blant annet spilt inn samtlige symfonier av Sibelius, som i 2022 ble utgitt på plateselskapet Decca.

Sibeliusprisen er en hederspris. Den gis for fremragende innsats for å fremme kontakten mellom finsk og norsk musikkliv – eller for forståelse for – og kjennskap til – finsk musikk i Norge, eller norsk musikk i Finland.

Prisbeløpet er pålydende 100 000 kroner og i år er det syttende gangen prisen deles ut.

Powered by Labrador CMS