– Det tøffeste jeg har gjort, sier Kristoffer Joner om innspillingen av «Krigsseileren», som gjorde at han gikk på en smell og ikke har jobbet på to år.

Kristoffer Joner tok ikke nye roller på to år etter «Krigsseileren»

Kristoffer Joner brukte to år på å komme seg da han møtte veggen etter innspillingen av filmen «Krigsseileren».

Publisert

Først nå er Joner klar til å vurdere nye filmroller, sier han til Bergens Tidende.

Den prisbelønte skuespilleren er kjent for å gi alt i sine rolletolkninger, men innspillingen av krigsdramaet i regi av Gunnar Vikene ble svært tøff.

– Noe av det mest krevende jeg har gjort, sier Joner, som gikk rett fra innspillingen av «Maskineriet» for Viaplay til å spille inn «Krigsseileren» – og jobbet 11 måneder i strekk.

Det ble for mye. Jeg klarte ikke å lande, forteller han i intervjuet.

– Kall det hva du vil – å gå på en smell, være utbrent. Jeg måtte finne veien ut av det, sier Joner (51), som kjøpte seg en diger hund, bullmastiffen Walken.

Den fikk ham ut på tur og ha struktur, og han har bestemt seg for å ta den med på filmopptak heretter.

– Jeg har stadig vekk fått tilbud om roller og manus tilsendt, men har ikke vært klar. Det er ingen vits å takke ja til noe, hvis jeg ikke kan gjøre jobben hundre prosent, sier Joner, som føler seg mye bedre og er klar for nye skuespilleroppdrag.

Men først skal han være til stede på Gullruten-gallaen i Bergen lørdag, der han er nominert som beste hovedrolleinnehaver i dramakategorien.

«Krigsseileren»-filmskaper Gunnar Vikene er nominert for beste serie, manus og regi, mens Joners medspillere Ine Wilmann og Pål Sverre Hagen kappes om beste drama-birolle.

Powered by Labrador CMS