Lillebjørn Nilsen, som gikk bort i januar i år, skal hylles på Miniøya i juni. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Lillebjørn Nilsen, som gikk bort i januar i år, skal hylles på Miniøya i juni.

Lillebjørn-hyllest for en ny generasjon på Miniøya

Én måned før et nytt, ungt publikum får sitt kanskje første møte med musikken til Lillebjørn Nilsen, er hans låt «Bysommer» å høre i ny drakt.

Publisert

Det er bandet Thea & The Wild, frontet av Thea Glenton Raknes, som skal gjøre Lillebjørn-hyllesten på Miniøya i Oslo i juni.

– Det er omtrent er som å rappe, mye potensiell tungekrøll, sier Thea Glenton Raknes i Thea & The Wild om Lillebjørn Nilsens låttekster. Arkivbilde: Gitte Johannessen / NTB
– Det er omtrent er som å rappe, mye potensiell tungekrøll, sier Thea Glenton Raknes i Thea & The Wild om Lillebjørn Nilsens låttekster. Arkivbilde.

Oppdraget fikk de før jul i fjor. Da bandet øvde inn settet med Lillebjørn-låter med tanke på festivalen, valgte de å spille inn noen av dem. Da ble hans evige sommerlåt et naturlig førstevalg å velge fra den rikholdige katalogen hans.

– Vi ville lage stemninga til en gøy sommerfest i en Oslo-bakgård med et nikk til 1970-tallet, men med vårt eget nåtidige sound, sier Glenton Raknes i en uttalelse, der hun medgir at det var en viss utfordring med å lære all teksten og klare å synge den uanstrengt.

– Det er omtrent som å rappe, mye potensiell tungekrøll. Man får jo bare enda større respekt for Lillebjørn jo mer man blir kjent med låtene, sier hun.

Tema for barne- og ungdomsfestivalen er Oslo, og kunstnerisk leder for Miniøya, Laila Egeberg, sier til NTB at de ønsket å la det yngste publikummet få ta del i Lillebjørn Nilsens kulturskatt.

– Når vi matcher Nilsens tekstlige univers med Theas musikalske drakt, får vi formidlet stemningsbilder av Oslo som vil berøre både små og store. Få norske artister har mestret å skape verk som er så tidløse og generasjonssamlende som Lillebjørn, sier Egeberg.

Temaet var bestemt i fjor og ble dessverre ekstra aktuelt da Lillebjørn Nilsen gikk bort 27. januar i år.

– At bestillingsverket med Thea & The Wild urfremføres på Miniøya og skal videre på turne i sommer, vitner om at Lillebjørn sine sanger skal få leve videre hos nytt og gammelt publikum også fremover, sier Miniøyas Laila Egeberg.

Powered by Labrador CMS