MusikkPlot

Embla Karidotter i spissen for bandet sitt, The Karidotters. Som slipper album i 2022, kalt «Hello, I'm Embla» – inspirert av tittelen på Dolly Partons debutalbum fra 1967.

Razika-Embla tilbake: – Jeg ville ikke være en som kun skrev når jeg var lei meg

Publisert Sist oppdatert

Embla Karidotter er tilbake mer med countrymusikk – ett år etter platedebuten. Og på den første nye låten utfordret hun seg selv.

– Jeg ville ikke være en som kun skrev når jeg var lei meg, så jeg utfordret meg selv til å skrive en storslagen, oppmuntrende kjærlighetslåt. Jeg hørte mye på Charlie Rich og tenkte «hvordan ville han gjort det?», sier Embla Karidotter.

Singelen «Why Fall Asleep, When You Can Fall in Love?» utkommer 16. februar.

Foto Embla Karidotter finner ikke noe hun ikke liker i country. Med første singel ut fra kommende album ville hun skrive en storslagen kjærlighetslåt. Foto: Linn Heidi Stokkedal

Den er en forsmak på det kommende albumet «Hello, I'm Embla», som sies å være en programerklæring fra Razika-trommeslageren som nå har gått country. Der har hun i enda større grad enn på debut-EP-en «Howling» fra i fjor funnet frem til sin egen stemme og selvtillit.

– Der «Howling» var mer søkende, viser fullengderen en mer selvsikker artist, med innslag av honky tonk, alternativ country og melankolsk americana, heter det fra plateselskapet Die With Your Boots On Records.

Embla Karidotter og bandet hennes, The Karidotters, gikk i studio med girl in red-produsent Matias Tellez i Bergen. Da hadde hun fartet landeveien rundt med kjæresten i en bobil, og det var på landeveien hun skrev låtene til «Hello, I'm Embla». Temaene dreier seg om søken etter tilhørighet, identitet, kjærlighet og egenverdi.

Til NTB fortalte Embla Karidotter i fjor at countrymusikk gjør henne glad, enten hun er lytter eller selv driver med den.

– Det er en sinnsstemning for absolutt alt. Det er de beste låtskriverne og de kuleste stemmene. Her er det ikke noe hviskestemmer på kvinnene, de synger med hjertet og trøkker på. Jeg liker alt med det. Det er ikke noe jeg ikke liker med country.

Powered by Labrador CMS