MusikkPlot

Natalie Sandtorv er gjest i KulturPlots podkast, «Plottet».

Tekst fikk økt betydning

Publisert Sist oppdatert

Artist Natalie Sandtorv er gjest i KulturPlots podkast, «Plottet».

Her åpner hun opp om låtskriving og tekstformidling. Sandtorv forteller at det løsnet for henne da hun fikk en låtskrivingspartner. Produsent Erlend Mokkelbost ble en god hjelp, og med den nyeste singelen var det produsent Ivan Blomqvist som ble den utløsende faktoren.

– Å skrive tekster og det å fortelle historier eller formidle budskap var ikke min sterkeste side tidligere. Tekstene mine har alltid vært billedlige. Men plutselig hadde teksten mye å si for meg. Jeg har knekt noen koder, spesielt med singelen Gold Covered Bliss, forteller hun.

HØR HELE PODKASTEN HER:

Singelen handler om at hun og kjæresten ikke hadde fått nok tid sammen, fordi de rett og slett ikke hadde tid til å møtes så mye som de ønsket.

– Men så kom pandemien, og det ble mer enn nok tid, sier hun.

Men musikken er fortsatt viktigst for Natalie Sandtorv. Lydlandskapet er avgjørende for om det hun jobber med blir en låt eller ikke.

– Atmosfæren i musikken er førsteprioriteten.

Desember blir hektisk for artisten: Hun deltar på NRKs Beat for beat, gir ut enda en single og skal gjøre en rekke konserter i julemåneden.

Hun røper at gamle jazzstandarder er hennes favorittjulesanger, men at hun spesielt er glad i Dum Dum Boys' Stjernesludd. Tre nøtter til Askepott er hennes favorittjulefilm.

Powered by Labrador CMS