Film og tv

Storeslem for familiefilmen «Titina»

Ikke siden Flåklypa Grand Prix ble lansert i 1975 har en norsk familiefilm høstet så gode kritikker. Flere peker på den som en fremtidig klassiker.

Publisert Sist oppdatert

­I helgen hadde den norske familiefilmen om terrieren Titina premiere over hele landet – fra Norges ytterpunkt i Ny Ålesund, til Kristiansand i sør. Hunden Titina var med Roald Amundsen og Umberto Nobile til Nordpolen i luftskipet «Norge». Ikke alle vet at Titina faktisk har levd – og at hun ble verdens første firbente superkjendis for snart 100 år siden.

– Vi er mange som har jobbet beinhard for å realisere denne filmen, og jeg er så takknemlig for all kjærlighet, energi og kunstnerisk kraft som er lagt ned av alt fra storyboardtegnere, til designere, animatører, komponist, lydavdelingen og stemmeskuespillere. Alle de gode tilbakemeldingene er deres fortjeneste, sier regissør Kajsa Næss

Den tidligere løshunden Titina nyter en ubekymret tilværelse sammen med luftskipsingeniør Umberto Nobile, som reddet henne fra et hundeliv i Romas bakgater. En dag får Nobile en telefon fra polarsuperstjernen Roald Amundsen, som bestiller et luftskip i håp om å endelig realisere sitt livs store mål: å erobre Nordpolen.

Powered by Labrador CMS