Film og tv

Kjersti Mo i Norsk filminstitutt mener det er mange fine og sterke dokumentarfilmer på vei.

Sterke dokumentarer støttes

Publisert Sist oppdatert

Norsk filminstitutt kommer fire dokumentarfilmer til unnsetning med pengestøtte, og det er sterke historier som får tilskudd.

– Norsk dokumentarfilm er for tiden inne i en svært god periode, både når det gjelder kvalitet og produktivitet. Og med disse fire filmene kan vi også konstatere at det er mye bra på vei, sier Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt.

Første film ut tar for seg kampen for et sted å bo. «Blokka» har regi av Aslaug Holm og kan notere seg 1.100.000 kroner i produksjonstilskudd. Her skal vi til Sagene der en mann får vite at gården han bor i, er solgt. Sammen med andre beboere vil Egil prøve å redde hjemmet sitt, heter det om tematikken.

Hjemmeliv er også sentralt i «Vi blir hjemme», med regi av Maren V. Thingnes og Marianne Mørk, som får 1.200.000 kroner i produksjonstilskudd. Her møter vi barn og unge fra ulike land som forteller hvordan livet arter seg i pandemitid.

«Å bryte stillheten» har regi av Alexander Niakaris og får 2 100 000 kroner i produksjonstilskudd. Her får vi følge frilansjournalisten Harald Amdal tilbake til Tysfjord.

Livet sett fra et par toåringers perspektiv er under lupen i «Det vi er», der Gunhild W Magnor har regien. Filmen følger to år gamle Balder og Haakon gjennom ett år i barnehagen – og dokumentaren mottar 1.000.000 kroner i tilskudd.

Powered by Labrador CMS