MusikkPlot

Sindre Tysdal slipper første album i sin trilogi 1. september.

Sindre Tysdal klar med første album i sin trilogi

Det vekslende livet og å kunne leve med både lengsel og lidelse er temaer på det første albumet, «Lengsel».

Publisert Sist oppdatert

Artist Sindre Tysdal slipper snart første album i sin trilogi. Lengsel slippes 1. september og er første album i trilogien Lengsel, Lidelse & Levende, som slippes fortløpende.

Om triologien forteller Tysdal:

– Når man har levd en stund, er det visse aspekter som trer fram. Slik er det i alle fall for meg. Lengsel og lidelse går hånd i hånd, og livet veksler mellom å være kanon og en kamp. Jeg innser at dette nok aldri tar slutt. Jeg må bare finne en måte å leve med dette, en måte som gjør livet levende. Jeg ønsker ikke å gå sovende gjennom livet.

Han forteller at dette albumet tar for seg lengsel slik han tenker tilbake på det og slik det er nå.

– Lengsel etter livsvitner, etter drømmer, etter å forstå, etter de som var før, etter glede.

Da han slapp singelen De som var før, på selveste nasjonaldagen, sa han til Samtiden at det var en viking-podkast som var inspirasjonen bak låta:

– Jeg hørte en viking-podkast, og ble veldig inspirert. Jeg bor i Bohuslän i Sverige, i et område med mye vikinghistorie. Låta handler om forberedelser til et vikingtokt. Jeg er veldig historieinspirert, og liker å sette meg inn i hvordan man tenkte på den tiden.

Låtene omhandler nettopp lengselen etter de forskjellige emnene som tas opp.

– For eksempel lengselen etter vikingtiden i De som var før. Enkelheten og mannligheten på den tiden. En mer logisk og enkel verden, som jeg innbiller meg at det var, utdyper Tysdal.

Lengsel er bygget rundt den akustiske gitaren, og et ønske om å gjøre plata så organisk som mulig. Det har han delvis lyktes med, mener Tysdal.

Powered by Labrador CMS