Teater og scene

Oslo Nye Teater i Oslo.

Oslo Nye med gladnyhet til permitterte

Oslo Nye Teater tilbakekaller alle permitterte ansatte, fremgår det av en pressemelding torsdag.

Publisert Sist oppdatert

«Vi er svært glade for at teatrets eier, Oslo kommune, har bevilget 4,8 millioner kroner ekstra i støtte til Oslo Nye Teater etter tapte billettinntekter. På grunn av det ekstra handlingsrommet dette gir, har teatret gleden av å kunne tilbakekalle faste ansatte, åremålsansatte og langtidsvikarer fra og med feriestart», heter det videre her.

– Etter en lang og krevende tid kan vi endelig komme med gode nyheter til våre ansatte, sier direktør Jan Beckmann. Han legger til:

– Det var ingen enkel beslutning å permittere tidligere i vår, men vi så det som helt nødvendig da vi måtte stenge dørene 12. mars. Vi fikk spilleforbud med massive inntektstap og avlysninger, og på dette tidspunktet hadde vi ingen garantier for noe ekstra støtte fra kommunen.

Nå jobbes det for å få de ansatte tilbake så raskt som mulig, men en krevende høst venter – rent økonomisk.

«Med 21 millioner i inntektstap fra vårens avlyste forestillinger, og med én meter avstand-regelen på ubestemt tid, har vi fortsatt store praktiske og økonomiske utfordringer. Teatret er avhengig av 40 prosent egeninntekter for å gå i balanse», heter det videre.

Teatret spiller for tiden «Karius og Baktus» og «Boys & Girls» på hovedscenen, for et publikumsantall på 50. Prøvene på forestillingen «Den 25. timen» av Per Olov Enquist er i gang – med premiere 9. september.

Powered by Labrador CMS