Teater og scene

Landet hovedroller i neste storsatsing på Folketeatret

«Tenk at de turte å gi meg den rolle». Det var en av de første tankene til Sigurd Marthinussen da det ble klart at han har landet rollen som den amerikanske soldaten Chris i neste års storsatsing på Folketeatret: «Miss Saigon».

Publisert Sist oppdatert

­Marthinussen har lang erfaring fra musikalscenen, og han har figurert i oppsetninger som «Mamma Mia!», «Chess», «Matilda», «The Book of Mormon» og «The Sound of Music».

Men dette er hans første hovedrolle i en så stor produksjon.

– Det føles skikkelig stort. Jeg husker godt øyeblikket da jeg fikk beskjed om at jeg hadde fått rollen. Det var like før sommeren, og en helt absurd følelse. «Tenk at de turte å gi meg den rollen», tenkte jeg, sier Sigurd Marthinussen via pressemeldingen.

I en annen hovedrolle finner vi Catharina Vu, kjent blant annet fra TV-serien «Exit». Vu har godt med skuespillererfaring og har medvirket i forestillinger som «Vaffelhjarte» på Riksteatret - og «Charlie og sjokoladefabrikken» på Det Norske.

– Jeg måtte klype meg i armen da jeg fikk rollen. «Miss Saigon» er en musikal jeg lenge har hatt lyst til å spille i, og rollen «Kim» har en historie jeg gjerne vil fortelle. Mine foreldre er blant de som måtte flykte fra Vietnamkrigen, så historien som musikalen forteller betyr mye for meg, sier hun.

På rollelisten er også Sanne Kvitnes (som spiller Ellen), Karen Bernardino (som spiller Gigi), Espen Grjotheim (som spiller John), Duc Mai-The (som spiller The Engineer) – og Trung Tong (i rollen som Thuy).

Forestillingen vil spille på Folketeateret høsten 2023, og teppet går opp for premieren 1. september neste år.

– Vi er utrolig stolte over å kunne presentere et cast med flere dyktige norsk-vietnamesiske skuespillere blant hovedrollene. Det gir noe helt eget at andregenerasjons vietnamesere kan fortelle historien om Vietnamkrigen på en norsk scene, sier Karianne Jæger, som er executive producer og eier i Scenekvelder.

Musikalen ble skrevet av skaperne bak «Les Misérables», og er en av verdens mest kjente – og spilte – musikaler.

Powered by Labrador CMS