MusikkPlot

Kris Home er ute med ny singel.

Kris Home: Styrer unna klisjeer på norsk

Da Kris Home bestemte seg for å gi ut låter med norske tekster, fant han raskt ut at tekstene krevde mer dybde på morsmålet.

Publisert Sist oppdatert

Kris Home er et soloprosjekt som har pågått i fire år. Home har gitt ut ulike ting i disse årene. Nå kommer låta Skuret Der Treskern Stod, en tidløs, radiovennlig sang med beskjeden instrumentering, men med en kraftfull tekst, ifølge Home selv. Låta gis ut 5. januar.

Kris Home er basert i Lier i Buskerud, og hadde sin platedebut i 2020. Med åtte singler og ett album bak seg, har Home funnet sin plass i noe av det samme musikalske landskapet der vi støter på artister som Tønes, Stein Torleif Bjella og Trygve Skaug. Den forrige singelen, 1000 Grunner, ble godt mottatt og fikk rotasjon på flere radiokanaler, og nå er han klar med mer musikk.

Skuret Der Treskern Stod er en tidløs låt som griper tak i et tema som mange kan relatere seg til, forteller Home:

– I en verden hvor tid er penger, og hvor det meste handler om å være effektiv, mister ting som en gang var dypt verdsatt gradvis sin betydning og verdi. Tiden går så fort at noen ender opp stående fast mens resten av verden skynder seg videre. De blir forbigått og etterlatt i en virkelighet som er fremmed for dem, en verden de ikke lenger kjenner seg igjen i.

Han kan også avsløre at låta er basert på en sann historie:

– Den handler om en onkel som døde i fjor. Han levde litt på siden av samfunnet, og låta tar opp dette samt at man har rett til det, sier Home.

Låtskriving

Når Kris Home skriver låter, starter det alltid med gitaren. Opprinnelig er han gitarist, og derfor leter han frem riffene og akkordprogresjonene først.

– Musikken blir nesten ferdigprodusert før jeg begynner på tekster og melodilinjer, som jeg bruker de siste kreftene på, forklarer han.

Han forteller at han tidligere skrev tekster på engelsk, men at han nå skriver låtene på norsk. Det er ganske annerledes:

– Man kommer unna med mye rør på engelsk. På norsk er det vanskelig å unngå klisjeer. Jeg jobber for at tekstene ikke skal bli pretensiøse – at de skal bli ekte.

Kris Home ga ut et album i fjor. Fremover vil det komme flere singler, men det er ingen planer om et nytt album.

– Det kommer flere singler. Jeg vet ikke om det kommer et nytt album.

– Har du planer om konserter i nærmeste fremtid?

– Akkurat nå har jeg ikke noe band, men når jeg har fått satt sammen det vil jeg spille ute, avslutter han.

Powered by Labrador CMS