Film og tv

Skaper liv i kinomarkedet: Tom Holland som Spider-Man.

Kinobransjen gleder seg: – Dette er noe vi har ventet på veldig, veldig lenge

Publisert Sist oppdatert

Etter pandemiendringer og litt fram og tilbake: Nå er det klart at premieren på «Spider-Man: No Way Home» blir fredag 21. januar.

Filmen har gått sin seiersgang i USA, der den rakk å bli en omsetningsvinner i fjor, og flere andre land – og den ble første film siden pandemien til å klare 1 milliard dollar-merket globalt.

– Det var ekstremt mange skuffede fans i desember da filmen ble utsatt, og derfor er det ekstra gledelig at den kommer en uke tidligere enn vi trodde. «Spider-Man: No Way Home» blir nok en av de mest sette filmene på kino i 2022, vil jeg tro, sier programdirektør Christin Berg i Nordisk Film Kino. Hun legger til:

– Til tross for sen lansering i USA i fjor, ble den en kjempehit. Vi er optimister her i Norge også, det er en ekstrem interesse rundt filmen. Vi i kinobransjen har opplevd mange pandeminedturer – og vi trenger attraktive filmer som blir kinovinnere.

Også administrerende direktør Jannicke Haugen ved Nordisk Film kino i Norge ser fram til at Spider-Man skal gå inn for landing i Norge.

– Dette er noe vi har ventet på veldig, veldig lenge. Vi vet at det norske folk gleder seg til å se Spider-Man, sier hun via en pressemelding.

Powered by Labrador CMS