MusikkPlot

hei kalas er ute med sitt andre album, men jeg kan kose med katten.

Kalas for hele familien

– Vi ville ikke lage typisk barnemusikk med morsomme babystemmer, forteller Heidi Marie Vestrheim om arbeidet med det nye albumet til hei kalas.

Publisert Sist oppdatert

­Bandet hei kalas spiller musikk for hele familien, selv om det også er myntet på barn. Bandet ble startet av kollegene Heidi Marie Vestrheim og Annikken Theodorsen i NRK Super i 2010. Etter hvert ble Roy Ole Førland med, og slik ble hei kalas komplett. Siden 2014 har de laget enormt mye musikk, turnert i regi av Kulturtanken, samt spilt på festivaler rundt om i Norge.

Nå er hei kalas ute med nytt album, men jeg kan kose med katten, som ble sluppet 8. september. Plata er produsert av Bjarne Stensli, og har i tillegg prominente gjester. Dette er bandets andre album.

– Hvordan ble albumet til?

– De tre bandmedlemmene er litt spredt for alle vinder. Roy Ole bor i Bergen, Anikken jobber i NRK og jeg holder på med 1000 andre ting. Vi bestemte oss for å møtes i Bergen, og hadde tre produktive og morsomme dager der. Vi jammet og koste oss. Det var viktig. Plata var faktisk ferdig innspilt i fjor sommer, sier Heidi Marie Vestrheim.

hei kalas sitt forrige album ble gitt ut på Grappa. Denne gangen sørger de for utgivelsen selv.

Førland var sentral i arbeidet med grunnlaget for låtene, forteller Vestrheim.

– Han laget mye av musikken og beats vi kunne jobbe med videre. Annikken har et enormt tekstunivers. En rar, liten verden, som setter farge på musikken. Når vi møtes, jobber vi for å få alt til å sitte sammen. Så laget vi melodier oppå det grunnlaget Roy Ole hadde lagt.

– Dette er ikke bare barnemusikk?

– Da Annikken og jeg jobbet sammen i NRK Super og startet dette prosjektet, bestemte vi oss for at vi ikke ville lage barnemusikk med morsomme babystemmer. Det finnes det nok av. Vi ville lage musikk for hele familien, av høy kvalitet. Vi har skrevet gode låter, og har fått med en proff produsent, trommisen til Aurora og en bassist som har spilt med A-ha.

– Hva er planene fremover?

– Vanligvis spiller vi mest i regi av Den kulturelle skolesekken. Nå skal vi først ha releasekonsert på Sentralen i Oslo, så skal vi spille mer live på Vestlandet. Vi ønsker å spille mye live, men må nok ordne et enda større bookingapparat.

– Hvilken låt er du mest fornøyd med på plata?

– Å, det er vanskelig å svare på! Men jeg må nok nevne singelen hulli gulli. Det er deilige ord å synge.

– Låta men jeg kan kose med katten har et annet uttrykk enn de andre?

– Ja, den låta er faktisk tatt opp med mobiltelefon og et småsurt piano fra 1901. Så har den en fin og sår vokal, som ble lagt på etterpå.

Singelen hulli gulli er – som første låt for barn – mikset i Dolby Atmos.

Powered by Labrador CMS