MusikkPlot

Kadetten Music Festival 2019.

Kadettfestivalen fikk nei

Publisert Sist oppdatert

Kadetten-festivalen får ingenting fra kompensasjonsordningen for kulturlivet. 7000 billettkjøpere venter fortsatt på refusjon etter årets avlyste festival, skriver NRK.

Dette ble offentliggjort tirsdag.

Kulturrådet begrunner dette med at Kadetten har søkt på grunnlag av budsjett for i år, heller enn gjennomsnittlig resultat for de siste tre årene. De oppfatter også budsjettet som er lagt frem som lite realistisk.

– Dermed har vi i stedet gjort en vurdering basert på resultatet for de siste tre årene. Der har de i gjennomsnitt et klart negativt driftsresultat, og dermed er det ikke grunnlag for kompensasjon, skriver Kulturrådet i en e-post til NRK.

Festivalen i Sandvika ble helt utsolgt i fjor, men hadde ifølge Aftenposten store økonomiske utfordringer ved nyttår, før pandemien. Kadettens årsregnskap og revisjonsberetning viste at festivalen hadde en negativ egenkapital på 7,3 millioner.

Nettstedet Ballade skrev sist måned at Kadetten berget seg etter at kemneren i Asker og Bærum begjærte dem konkurs. Dette skyldtes at en ny deleier kom inn på eiersiden og betalte skatten som festivalen skyldte til kommunen.

Powered by Labrador CMS