MusikkPlot

Agnes Ida Pettersen vant Edvard-pris for sin tonesetting av Halldis Moren Vesaas-diktet «Å vere i livet».

Juryen mener Agnes Ida Pettersen står bak et av fjorårets aller mest velkomponerte musikkverk

Publisert Sist oppdatert

Samtidskomponisten Agnes Ida Pettersen tonesatte Halldis Moren Vesaas-diktet «Å vere i livet». Nå er hun tildelt Edvard-pris for resultatet.

Juryen mener at Agnes Ida Pettersen står bak et av fjorårets aller mest velkomponerte musikkverk og kåret henne til vinneren av samtidskategorien.

«Å vere i livet» av Halldis Moren Vesaas (1907–1995) har undertittelen «Tre vers til Mor», og utkom i 1955. Det har en tekst som hyller mor og omfavner livet og tilstedeværelsen, rommet og tryggheten det byr på. Ifølge fagjuryen gjenspeiler Pettersens tonesetting dette:

«Verkets uttrykksfulle kontraster og mangfoldige assosiasjoner omfavner alt fra folketoner til barokken, med en utforskende og skinnende klanglig overflate. Det ligger en stor inspirasjonsbredde og et spenn av tekniske detaljer i verket, alt sømløst sammenføyd til en musikalsk helhet».

Agnes Ida Pettersens verk «Å vere i livet» hadde premiere under Ultimafestivalen i fjor med Terjungenensemble og kvederen Ingebjørg Lognvik Reinholdt. Det er også å høre på plateutgivelsen «Den annen sang».

Edvard-prisen, oppkalt etter Edvard Grieg, deles ut til komponister og sangtekstforfattere innen fem ulike kategorier. Bak står rettighetsorganisasjonen Tono.

Powered by Labrador CMS