MusikkPlot

Hilde Louise Asbjørnsen feirer 20 år som artist.

Hilde Louise Asbjørnsen feirer 20 år som artist

Milepælen markeres med en ekstraordinær «verdensturné» i egen by – en musikalsk interrail fra New York, via Berlin, Paris og New Orleans, med siste stopp i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

– Som jazzartist i over 20 år har jeg naturlig nok blitt inspirert av et flertall av artister og musikalske stiler. Så i denne konsertserien tar jeg publikum med på en musikalsk interrail der hver konsert presenterer stemningen fra en kjent musikalsk stilart i jazzens univers. Det blir et lite musikalsk eventyr, både for oss og for publikum, forklarer Hilde Louise Asbjørnsen.

Utover denne vinteren og våren spiller Hilde Louise Asbjørnsen fem unike konserter med forskjellige bandkonstellasjoner, hvor publikum har mulighet til å kjøpe billetter til enkeltkonserter eller hele serien.

– Det første stoppet vi skal innom på turen er New Yorks urbane klubbjazz-scene. På konsert nummer to i rekken går turen til Berlin og kabaretens mørke undergrunn. Det tredje stoppet på reisen er Paris, hvor vi serverer fransk café swingstring av ypperste kvalitet. I New Orleans får publikum smake på en gumbo-miks av karibiske strender og bluesens blå toner. Siste stopp på turneen er Oslo, der de får musikalske perler pakket inn i jazz fra Oslo-revyens store høytid, presentert med jazzpianist Anders Aarum, utdyper Asbjørnsen før hun fortsetter:

– Jeg har alltid reist for å skrive. Til New York for å skrive jazz på sunnmørsk, til Paris for å skrive om stjernene og til Berlin for å skrive burlesk kabaret. New Orleans har jeg bare drømt om å reise til, men jazzen der fra har inspirert meg fra tidlig ungdom, og så er jeg så heldig å spille med folk som ramlet tidlig ned i Gumbo-gryta. I Oslo har jeg vandret gatelangs og kokkelert det meste av det jeg har levert, inspirert av trikkelarm, brostein og gamle røverhistorier. Det er utrolig gøy å skulle hylle alle disse byene og samtidig grave i min egen katalog for å plassere låtene inn på verdenskartet.

I løpet av de siste 20 årene har Hilde Louise Asbjørnsen fortryllet det norske publikum fra scenen, gitt ut hele 13 kritikerroste album, vunnet komiprisen to ganger og gjort store roller på teaterscenen. Ikke minst har hun skrevet suksessboka og den Hedda-nominerte forestillingen Stardust, som gikk for fulle hus og mottok skyhøye terningkast fra anmelderne.

– I år er det 20 år siden min aller første plate kom ut. Den het Eleven Nights and Two Early Mornings, og inneholdt 13 låter jeg hadde jobbet med i flere år. I løpet av de neste 19 årene har jeg gitt ut 12 album til, alle inspirert av steder jeg har vært, både på kartet og i meg selv, og jeg fikk lyst til å markere jubileet med en liten verdensturné, i Oslo! Nærmere bestemt på Teaterkjelleren og Herr Nilsen, forteller Hilde Louise Asbjørnsen entusiastisk, og legger til at dette er to steder som har betydd mye for henne i Oslo.

– På Oslo Nye Teater har jeg spilt flere store musikalroller, som det har vært et eventyr å være med på. Herr Nilsen har vært den viktigste jazzklubben for meg igjennom alle disse årene. Her har jeg oppdaget flere av de musikerne jeg fortsatt digger, og faktisk spiller med. Det har vært et arnested, et sted for muligheter, vennskap og nettverk som er helt unikt i byen vår.

Powered by Labrador CMS