MusikkPlot

Duoen Drev er ute med nytt album.

Drev med nytt album: – Egne opplevelser er viktige for låtene

Bandet har fått troen på norske tekster, og stripper ned lydbildet litt på plata «Lander».

Publisert Sist oppdatert

­Drev, som består av Morten Jensen fra Asker og Fredrik Elholm fra Bergen, gjorde publikum kjent med sitt storslagne lydbilde og dyptgående tekster gjennom debutalbumet Flyr. Nå er de klare for å slippe sitt andre album, Lander, en melodiøs og drømmende reise som tar lytterne med på en musikalsk ekspedisjon.

Med Lander viser Drev sin evne til å skape musikk som treffer sjelen. Albumet byr på store refrenger, drømmende instrumentalpartier, og tekster som utforsker livets mange nyanser. Men denne gangen ønsket duoen å roe ned instrumenteringen, samtidig som de ville beholde sitt store sound, sier Ferdrik Eholm til Samtiden:

– Vi ønsker fortsatt å låte stort, men ville samtidig strippe ned antall instrumenter, presiserer han.

Skrev om opplevelser på jobben

Bandet ble startet i 2020, og debutalbumet Flyr kom ut i 2021. Elholm har dagjobb på sykehjem, og duoen ble enige om at de skulle skrive om opplevelser han hadde på jobben.

– Jeg ønsket å få følelsene jeg opplevde der med i tekstene, og mange av disse erfaringene kom med i låtene, utdyper han.

Drevs sound er inspirert av 1990-tallets gitarrock og 1980-tallets synthrock.

Foto Stine Lie Pettersen (coverart)


Albumet Lander handler om de essensielle aspektene ved livet. Tekstene utforsker temaer som endringer i liv og forhold, behovet for å slå seg til ro, kunsten å leve i nuet og å ha overskudd i en stadig mer hektisk verden. Drev ønsker å fange følelser og tanker rundt relasjoner i musikken sin.

Vil ikke være for konkrete

– Den forrige plata kom under pandemien, så den ble mer melankolsk. Nå er det mer positivitet i tekstene. Vi skriver om det vi opplever. For oss er innhold og samspill mellom tekst og musikk viktig. Men vi ønsker å skape rom for refleksjoner, og vil derfor ikke å være for konkrete, forteller Elholm.

Albumet inkluderer en rekke spor som underbygger dette. Tittelsporet utforsker gleden av å leve i øyeblikket, Liten drøm reflekterer over livets uunngåelige endringer og Mer Å Gi motiverer til å finne kraft og utholdenhet til å møte en stadig mer krevende hverdag. Lander skal ikke bare underholde, men også gir lytterne noe å reflektere over og ta med seg inn i sine egne liv.

– I og med at vi bor på hver vår side av landet, blir låtene oftest til gjennom at jeg komponerer musikken og sender over til Fredrik. Så lager han tekst og melodi og sender tilbake til meg. Etter et par runder frem og tilbake, møtes vi i studio og spiller inn, forteller Morten Jensen om duoens arbeidsprosesser.

På norsk

Elholm forteller at det var nytt for ham å skrive på norsk, men at han nå har fått grepet på det.

– Jeg har fått troen på det, og klarer å leke meg med det. Det blir mer nakent, men sånn skal det være når man har noe å komme med, som vi har.

Albumet er spilt inn i Revehiet Studio, med unntak av trommer som er spilt inn, og av, Sven Andréen i Klokkereint Studio. Christer Cederberg (i Cederberg Studios) har mikset albumet. Mastring av Stjerne i Vannet, Va Du Der? og Over Byene er gjort av George Tanderø. De resterende sporene er mastret av Christer Cederberg.

Lander slippes fredag 3. november, og duoen er spent på hvordan plata blir tatt imot.

– Det blir flere konserter i vinter og til våren, både som duo og trio. Så håper vi å kunne spille inn ny musikk, i en enda mer nedstrippet, akustisk form, avslutter Elholm.

Powered by Labrador CMS