MusikkPlot

Aurora er blant artistene som skal opptre under den nye digital-festivalen som går av stabelen allerede i påskeferien.

Digital live-festival skal sikre at inntektene blir i Norge

Den nye festivalen «Et helt annet sted» går av stabelen denne påsken. – Vi håper plattformen kan samle tiltakene på et sted. Da forblir inntektene i Norge, istedenfor å gå til Facebook i USA, sier festivalsjef og musiker Kristoffer Lo.

Publisert Sist oppdatert

Det melder VG.

I selve påskehelgen – fra 9. til 13. april – stiller flere av Norges fremste artister på programmet. Mens mange aktører hittil har strømmet i håp om å samle frivillige og dugnads-motiverte inntekter, forteller festivalsjef Lo at han har savnet et krav om inngangspenger.

Den nye festivalen «Et helt annet sted» vil derfor ha en billettpris på 500 kroner per husstand. Kultur må koste penger, argumenterer festivalsjef Lo.

– All ære til de kreative kreftene som har arrangert digitale konserter de siste ukene - fra Brakkesyke via Koronerulling til enkeltkonserter – men denne plattformen håper vi kan samle alle disse tiltakene på samme sted. Da forblir inntektene i Norge, istedenfor å gå til Facebook i USA, sier han til VG.

LES OGSÅ | Heiser varselflagg om nettgigantenes styrkede posisjon i koronakrisen

På programmet er blant annet Sigrid og Aurora, Frida Ånnevik, Fieh, Nils Bech og nykommeren Isah som nylig vant den gjeveste prisen under årets Bylarm-festival.

Kulturminister Abid Raja (V) skal åpne festivalen.

– Å se hvordan kunst- og kulturlivet blomstrer på nye kreative måter i en vanskelig tid er inspirerende. Strømmefestivalen «Et helt annet sted» er et herlig initiativ som jeg gleder meg til å åpne, heter det i en uttalelse fra Raja som VG ha sitert.

Powered by Labrador CMS