MusikkPlot

Brian Eno skal møte Aurora til samtale om hva musikken kan gjøre for miljøet og planeten i London i april.

Aurora i samtale med Brian Eno på arrangement i London

Aurora skal møte Brian Eno til samtale om «hvordan bruke musikkens energi til beste for planeten».

Publisert Sist oppdatert

Det er tittelen på samtalen de skal ha når arrangementet Green Events & Innovations Conference (GEI) går av stabelen i London 29. april. Det er 14. gang at konferansen finner sted, men første gang at den er en offisiell del av International Live Music Conference.

Brian Eno – kjent fra Roxy Music og som fremstående produsent – er også aktivist. I fjor grunnla han stiftelsen EarthPercent, som skal vise hvordan musikkbransjen på en enkel måte kan engasjere seg. Eno ser for seg at musikere og bransje forplikter seg til å gi en liten andel av inntekten til stiftelsen, som kanaliserer pengene videre.

– Mange i musikkbransjen ønsker å gjøre noe for å bistå i klimakrisen, men vet simpelthen ikke hvordan. Derfor jobber EarthPercent med forskere og eksperter for å finne frem til og gi økonomisk støtte til de mest lovende løsningene, uttaler Eno på hjemmesiden.

Nå møter han Aurora til samtale. Den norske artisten er «ekstremt engasjert» i miljøspørsmål, og har et dypt og spirituelt forhold til naturen. Før hun opptrådte på FNs klimatoppmøte i november i fjor, sa hun til NRK at «klimakampen er en av hennes største hjertesaker».

Andre temaer som skal tas opp på London-konferansen er transport og energibruk, grønnere konsertarenaer så vel som festivaler, og bærekraftig mat og drikke samt resirkulering. Man vil også vise frem det nyeste i grønne teknologiske løsninger. Blant øvrige foredragsholdere finner man Kara Djurhuus, som leder Roskilde-festivalens filantropiske virksomhet.

Powered by Labrador CMS