MusikkPlot

Anne Linn slipper sitt debutalbum, Perlemorsky, 1. september.

Artist Anne Linn: – Jeg har kjent på en oppgjørstrang

På sitt debutalbum «Perlemorsky» er Anne Linn opptatt av å spre sitt budskap, uten filter. Med på laget har hun fått med seg favorittprodusenten og de flinkeste musikerne hun kjenner til.

Publisert Sist oppdatert

«Merkelig hvor mye lyd som samler seg i hjertet, det må ut». Slik starter Anne Linns debutalbum Perlemorsky, og nysgjerrigheten er vekket. Resten av albumet rommer store variasjoner og like store følelser. Her finner du både pop, folk, postrock og indieelementer. Og Anne Linn rører med sin nære og direkte musikk. Låtene er såre og sterke om hverandre, og tekstene forsterkes av lydbilder skapt av Kristoffer Lo.

– I arbeidet med låtene har jeg kjent på en oppgjørstrang, jeg snakker direkte, rett fra beinet, rett fra blodet, sier Anne Linn.

– Hvordan startet dette prosjektet?

– Jeg har spilt i band i mange år, men har lenge tenkt på å gjøre noe på egenhånd. Jeg ønsket å ha med en dyktig produsent. Kristoffer Lo er et musikalsk forbilde for meg, og jeg ble glad da han sa ja til å produsere albumet. Så hadde jeg jobbet med folkemusiker Olav Mjelva tidligere, og var heldig å få ham med på laget. Jeg spurte alle de flinkeste folka jeg visste om om de ville bidra, og alle ble med.

Anne Linn sendte Lo låter og idéer. Han ønsket å jobbe fritt med musikken først, før de møttes for å spille inn låtene.

– Låtene har vært med meg lenge. Jeg synger på norsk, og er svært opptatt av tekstene og hva jeg ønsker å formidle, sier hun.

– Hva er denne oppgjørstrangen du har kjent på?

– Det handler om å prøve å få sagt det jeg ønsker å si, uten å legge bånd på meg. Det er ulike oppgjør her, og sterke budskap. Jeg følte meg som en åpen bok i starten, men åpenheten er viktig for at folk skal kunne lytte ordentlig.

– Det er mange ulike stemninger, sjangre og musikkstiler her. Hvordan vil du beskrive musikken din?

– Musikken varierer fra å være veldig nedpå, til store lydbilder. Folkemusikken har også fått litt plass. Jeg bruker ulike sound for å få frem innholdet i tekstene. Tittellåta Perlemorsky handler om en slags maktesløshet. Budskapet kan lett overføres til for eksempel klimaendringene og følelsen av hjelpesløshet vi som er bekymret føler.

– Hvordan jobber du med nye låter – hvordan blir de til?

– Jeg skriver nesten alle låtene ved pianoet. Teksten og melodien blir til mer eller mindre samtidig. Ofte finner jeg en stemning som jeg ønsker å bygge videre på. Så stiller jeg meg spørsmålet om hvorfor vi gjør det vi gjør, når jeg skriver tekster. Jeg er opptatt av meningen med det vi gjør. Selv om det er mye variasjon på dette albumet, har det definitivt en helhet.

Perlemorsky slippes 1. september. I tillegg til sanger, pianist og låtskriver Anne Linn, medvirker folkemusiker Olav Mjelva samt trommeslager og bror Jon Even Schärer (Gåte og Maraton) på albumet.

Releasekonserten går av stabelen på Trykkeriet i Trondheim samme kveld. Det er også lagt til en konsert på Vollan gård på Kvikne dagen etter.

– Planen er å spille en del konserter til våren, og i tillegg planlegges innspilling av nytt materiale, forteller Anne Linn.

Anne Linn V. Schärer

  • Anne Linn V. Schärer (født 1988) er opprinnelig fra Kvikne i Nord- Østerdalen, nå bosatt på Røros og til daglig kulturhusleder på Storstuggu
  • Tidligere musikkutgivelser: Tusenvis (EP med bandet Krast), Verdenshemmelighet (album, 2016), Mitt mørke (singel, 2017), 100 dager (singel, 2019), «Mennesker som oss» (Siri & Anne Linn: album, 2019), Stevnemøte (Anne Linn V. Schärer: singel, 2020) , Støv (singel, 2023), Flyr (singel, 2023), Perlemorsky (singel, 2023).

Kommende konserter: 1. september Trykkeriet, Trondheim // 2. september Vollan Gård, Kvikne

Powered by Labrador CMS