Film og tv

Filmklassikere fra Paramount-filmstudioet blir å se i den nye strømmetjenesten, blant dem «Indiana Jones»-filmene.

40-årsjubileet til den første Indiana Jones-filmen feires med stor utendørs visning under Oslo Pix

Mens innspillingen av den nye Indiana Jones er i gang med sikte på premiere om et snaut år, kan norske fans glede seg til en stor utendørs visning av debutfilmen fra 1981.

Publisert Sist oppdatert

På kveldstid tirsdag 10. august, under filmfestivalen Oslo Pix, skal «Indiana Jones and the Raiders of The Lost Ark» vises på SALT i Oslo i samarbeid med strømmetjenesten Paramount+.

George Lucas og Steven Spielberg er sagt å ha redefinert action-eventyrsjangeren med filmen, med sin kombinasjon action, vågale stunts, romantikk, spenning og komponist John Williams' minneverdige musikk.

Harrison Ford pådro seg legendestatus, og fulgte opp med nye filmer i serien. Ifølge pressemeldingen fra Paramount, som har pusset opp de fire første filmene og gjort dem tilgjengelige i sin strømmetjeneste, «fortsetter den legendariske helten med fedorahatten og pisken å begeistre nye generasjoner av fans».

Femte film under innspilling i Storbritannia

I debutfilmen «Raiders» foregår handlingen i 1936, der arkeologen leter etter Paktens Ark, slår seg sammen med tøffe Marion Ravenwood, spilt av Karen Allen. De kjemper mot så vel nazister som edderkopper, slanger og alskens skumle feller for å redde den gullkledde kisten – som ifølge Bibelen inneholdt de to tavlene med De ti bud som Gud ga til Moses.

1981-filmen ble fulgt av «Indiana Jones and the Temple of Doom» (1984), «Indiana Jones and the Last Crusade» (1989) og «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull» (2008), som til sammen har spilt inn nærmere to milliarder dollar. Femte filmen ut – foreløpig uten tittel – spilles for øyeblikket inn i Storbritannia med Harrison Ford (79) tilbake med hatt og pisk.

Den skal ha premiere i juli 2022, er planen.

Powered by Labrador CMS