MusikkPlot

Moddi trår til med en annerledes julesang

Moddi er blant høstens mer uventede juleartister med sin selverklærte angst for julens gavejag, vintermørke, stress og forventningspress.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge plateselskapet lovet Moddi seg selv at han aldri mer skulle gi ut julemusikk igjen. Det fikk holde med hans versjon av «Nordnorsk julesalme», Trygve Hoff-klassikeren. Den gjorde han på kronprinsparets juleplate i 2011.

Siden har han avstått fra julekonserter, jule-TV og julemusikk – til denne julen. Da slipper Moddi «Nå kommer jula til alle» , skrevet av Ellen Sofie Hovland – den dobbelt Spellemann-nominerte artisten og psykologen med tre visealbum bak seg.

Foto Musikkteaterforestillingen «Ujul» med Moddi har premiere i desember på Nordland Teater. Foto: Handout

– Helt fra første setning ble jeg forhekset – endelig var det noen som klarte å sette ord på alt det vanskelige med juletiden. Det var ikke noe åndsfjernt visvas om at jorden er deilig eller at det sitter en nisse på låven, men en beinhard sannhet om at jula kommer uansett hvor lite forberedt du er på den, sier Moddi, som for første gang på mange år kjente et snev av julestemning igjen.

Nå har han spilt inn Hovlands «Nå kommer jula til alle» som singel, samtidig som han har komponert nok julemusikk til en helaftens musikkteaterforestilling med skuespillere kalt «Ujul», begge deler med tonefølge av Arktisk Filharmoni.

«Ujul» settes opp på Nordland Teater 3. og 4. desember, før det blir en turnésving til Bodø, Leknes, Harstad, Finnsnes og forestillingen – med skuespillere fra teatret – lander i Kulturhuset i Tromsø 14. og 15. desember.

Powered by Labrador CMS