Fra papirutgaven

To IS-soldater i Irak veiver med IS-flagget.

Vesten frykter IS mer enn klimaendringer

Vestlige land frykter terrorgruppen IS mer enn globale klimaendringer. I Latin-Amerika og Afrika derimot, er klima størst gjenstand for fremtidsfrykt, viser fersk undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Det er det amerikanske analysebyrået Pew Research Center som gjennom en spørreundersøkelse i 40 land landfra alle verdensdeler, nå kan vise kartet over hva verdens befolkning frykter mest. Amerikanere, europeere og folk i Midt-Østen frykter IS aller mest, viser undersøkelsen. 70 prosent av de spurte europeerne og 68 prosent av amerikanerne yttrykker meget sterk frykt for IS. I land i Midt-Østen, som Libanon, Jordan og også Tyrkia og Israel er frykten for IS enda sterkere - oppmot 90 prosent sier de frykter terrorgruppen mest av alt.

Størst frykt for klimaendringer finner vi i Latin-Amerika - 61 prosent av de spurte her sier de er meget redde for konsekvensene av klimaendringer.

I Russland og deler av Afrika er det dårlige økonomiske tider som kommer høyest på fryktskalaen, mens folk i Ukraina og andre russiske naboland frykter Russland aller mest. I Korea er Kina det man frykter mest, mens kineserne selv er mest redd for klimaet. Det er klimaendringer man frykter mest i India også, viser undersøkelsen.

Dette frykter verden mest

(Kilde: Pew Research Center)
Powered by Labrador CMS