MusikkPlot

Fem Bendiksenpris-kandidater er plukket ut – skal kappes om 100.000 kroner

Gabrielle, Fieh, Bendik Giske, Vuyo og bandet Isák er de fem som skal kappes om Bendiksenprisen i år – og 100.000 kroner.

Publisert Sist oppdatert

­Bendiksenprisen, oppkalt etter Arne Bendiksen, er en talentpris som deles ut av GramArt, interesseorganisasjonen for artister og musikere. Den skal være et bidrag til en artist som har kommet et stykke på vei i karrieren, og deles ut for 13. gang i år.

Gabrielle ble første gang nominert i 2014, og er aktuell på ny. Rapperen Vuyo, eller Ole Vuyo Småge, er det mest ukjente kortet av de fem.

Juryleder Anne Lise Frøkedal, som er nestleder i GramArt-styret, kaller de nominerte for aktive og anerkjente utøvere med godt moment og en stadig økende anerkjennelse.

Foto Ole Vuyo Småge kaller seg Vuyo når han rapper. Nå er han nominert til Bendiksenprisen. Foto: GramArt

– De fortjener alle å få prisen, men det kan bare være én heldig artist som tar stafettpinnen videre etter Karpe, juryens egen Ida Jenshus, Emilie Nicolas og alle de andre tidligere mottagerne, sier Frøkedal.

Karpe Diem, som de da het, var de første mottagerne av Bendiksenprisen i 2010. Siden fulgte Ida Jenshus, Stein Torleif Bjella, Monica Heldal, Highasakite, Spidergawd, Bow to Each Other, Honningbarna, Ola Kvernberg, Ivan Ave, Emilie Nicola og i fjor Bokassa.

Powered by Labrador CMS