MusikkPlot

A-ha får æren for å ha «inspirert elbil-revolusjonen i Norge» i nytt BBC-program

I omtalen av en ny episode av aktualitetsserien «Disclosure» gir BBC a-ha æren for å ha «inspirert elbil-revolusjonen i Norge».

Publisert Sist oppdatert

­Programmet , som legges ut på skotsk BBC fra onsdag, omtaler hvordan elbiler «er nøkkelen til å vinne kampen mot klimaendringene». Innen 2030 tror man det vil være opptil én million elbiler på veiene i Skottland, men spørsmålet er om dagens infrastruktur kan takle etterspørselen.

Programleder Kevin Keane nøyer seg ikke med å snakke med skotske sjåfører som sliter med et ofte ødelagt og aldrende ladesystem – men reiser ifølge omtalen også til Norge. Her snakket han med Morten Harket om «hvordan sivil ulydighet førte til at Norge ble verdensledende innen elbiler», heter det videre.

Det siktes til hvordan Bellona og a-ha i 189 anskaffet en Fiat Panda, konvertert til elmotor, og begynte å kjøre den på norske veier, mens man nektet å betale bompenger og parkering. Pandaen ble flere ganger inndratt og solgt på auksjon. Støttespillere av Bellona kjøpte bilen og ga den tilbake til dem, skrev NTB – og ved én anledning lenket Frederic Hauge seg fast i den.

Hauge er sammen med Morten Harket, Magne Furuholmen og professor Harald N. Røstvik med på å gjenskape bildet fra 1989 i dag i anledning «Disclosure»-intervjuet, melder BBC.

– Jeg følte egentlig ikke at jeg gikk inn i rollen som en rebell. Jeg innså at det var det det var, men det var bare nødvendig. Det var det vi trengte å gjøre. Og det var bare fornuftig, vet du?, sier Morten Harket i BBC-innslaget.

Powered by Labrador CMS