MusikkPlot

Det kan vanke også en Musikkforleggerpris på girl in red – som er nominert til rekordmange Spellemenn.

Musikkforleggerprisen deles ut for åttende gang – her er de nominerte

Publisert Sist oppdatert

Årets nominerte til Musikkforleggerprisen teller både fjorårets mest populære låter til spesialskrevne samtidsverk – og aktuell filmmusikk.

Blant de nominerte er både kjente størrelser som girl in red, Aurora og Alan Walker så vel som nykommere som Hagle og Synne Vo i popkategoriene.

I kategoriene for klassisk/samtidsmusikk finner man komponister som har markert seg både ute og hjemme med imponerende utgivelser og bestillingsverk, blant dem Knut Vaage og Maja S.K. Ratkje, melder Musikkforleggerne, foreningen for norske musikkforlag.

Blant prisene finner man også prisen for Årets synkronisering, som altså er filmmusikk, og der er Musikkforleggerprisen den eneste som deles ut her til lands. Her er de nominerte Nils Petter Molvær for musikken til det østerrikske Oscar-bidraget «Great Freedom», Fay Wildhagen og Kristoffer Lo for «Aksel»-musikken og Sløtface for låten «S.U. C. C. E. S. S» i serien «We are Lady Parts».

– Norsk musikk brukes i økende grad i synkroniseringer både til spill, reklame, serier og i filmmusikk, noe som har resultert i en økning i antall påmeldte til Årets synkronisering i år, sier Ingrid Ytre-Arne, prosjektleder for Musikkforleggerprisen.

Musikkforleggerprisen deles i 2022 ut for åttende gang og hedrer norske musikkforlag og deres opphavere som er medlem i TONO, for deres arbeid og resultater i året som er gått. Det skjer 6. april på Sentralen i Oslo.

Det deles ut priser til Årets verk, Årets gjennombrudd, Årets opphaver og Årets synkronisering, og alle deles ut i både i kategorien populærmusikk og klassisk/ samtidsmusikk. Dessuten deles det ut priser til Årets mest spilte låt og Årets ærespris.

– Til tross for at musikklivet har to utfordrende år i bakspeilet er det ingenting å si på kreativiteten og skaperkraften blant låtskriverne og produsentene her til lands, sier Tord Litleskare, jurymedlem i Popkategoriene.

Her er de nominerte

  • Årets gjennombrudd i populærmusikk: Synne Vo, Vetle Junker og Gucci Caliente.
  • Årets verk – populærmusikk «Bøgda» (Hagle og Staysman), «Sorry» (Alan Walker feat. ISÁK), «badminton» (Lokoy), «Creme de la Creme» (Kamelen), «Dopamine» (Purple Disco Machine feat. Eyelar, «Svevde høyt der oppe» (Erlend Ropstad), «Fighter» (Fay Wildhagen, Kristoffer Lo), «Sofia» (Askjell, Iris, Aurora), «Smilet i ditt eget speil» (Chris Holsten), «Serotonin» (girl in red)
  • Årets opphaver – populærmusikk: Lars Rosness, Nils Petter Molvær, Alida, Marie Ulven/girl in red, Alexander Pavelich.
  • Årets gjennombrudd – klassisk/samtidsmusikk: Fredrick Schjelderup, Aksel Vedi, Ingebjørg Vilhelmsen.
  • Årets verk – klassisk/samtidsmusikk: «Considering Icarus» (Maja S.K. Ratkje), «Relieff – Cellokonsert» (Knut Vaage), «Tuba Mirum» (Marcus Paus), «Concerto for Percussion and Orchestra» (Ørjan Matre), «Personal Best» (Eivind Buene).
  • Årets opphaver – klassisk/samtidsmusikk: Ørjan Matre, Marcus Paus, Arild Jensen, Thomas Caplin.
  • Årets synkronisering: «Matches» (score) til filmen «Great Freedom» (Nils Petter Molvær), «S.U.C.C.E.S.S» i serien «We are Lady Parts» (Sløtface), «Aksel Score», filmmusikk til dokumentarfilmen «Aksel» (Kristoffer Lo, Fay Wildhagen)
Powered by Labrador CMS