Film og tv

Sjur Vatne Brean, kjent fra NRK-serien «Rådebank» er en av skuespillerne i filmen «Første gang», som lanseres rett på norsk strømmetjeneste.

Lanserer film rett på norsk strømmetjeneste

Det norske filmen «Første gang» slippes rett på strømmetjenesten Nettkino denne uken. Det håper regissøren vil bidra til å gi filmen lengre levetid.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Aftenposten i dag.

«Første gang» var egentlig premiereklar i fjor, men koronasituasjonen skapte usikkerhet rundt lansering. Magnus Kjørrefjord er regissør og manusforfatter, og spiller i tillegg selv en av hovedrollene i filmen. Han fryktet at filmen hans skulle forsvinne etter at et par hundre mennesker hadde sett den på kino.

Så kom den norske strømmetjenesten Nettkino på banen.

– Nettkino sa at denne filmen kunne passe veldig godt på deres plattform, og vi kom frem til at det er en strålende premiereløsning for «Første gang», sier han til Aftenposten.

Kjørrefjord påpeker at det er blockbustere som dominerer på kinoene, og han tror hans film ville druknet på kino.

Daglig leder i Nettkino, Svanhild Sørensen, synes det er gøy å kunne lansere film direkte på plattformen deres. Hun påpeker at det er kostbart å lansere en film på kino og at det er stor konkurranse om å få tilgang på kinosalene.

– På Nettkino kan filmskaperne selge filmene for samme pris som på kino, noe som bidrar til nye og alternative inntektsmuligheter for de som har laget filmen, sier hun.

«Første gang» hadde premiere 2. september.

Powered by Labrador CMS