MusikkPlot

Chris Holstens låt «Smilet i ditt eget speil» vant prisen for Årets mest spilte låt under Musikkforleggerprisen 2022.

For første gang får en norskspråklig låt Musikkforleggerprisen som årets mest spilte

Låten «Smilet i ditt eget speil» vant prisen for Årets mest spilte låt under Musikkforleggerprisen 2022.

Publisert Sist oppdatert

Chris Holstens låt «Smilet i ditt eget speil» vant prisen for Årets mest spilte låt. Årets mest spilte låt tildeles låten fra fjoråret med flest avspillinger på radio og i strømmetjenester her til lands, og det er første gangen at denne prisen går til en sang med norsk tekst.

Bak låten står Synne Vo, Christoffer Holsten, Lars Rosness, Alexander Fallo og Benjamin Giørtz, ifølge pressemeldingen.

«Smilet i ditt eget speil» fikk også prisen for Årets verk innen populærmusikk, mens tilsvarende pris innen kategorien klassisk/samtidsmusikk gikk til «Considering Icarus» av Maja Ratkje.

Girl in red og Matre

Prisen for Årets gjennombrudd innen populærmusikk gikk til Vetle Junker, ifølge pressemeldingen en spennende og fremadstormende låtskriver og produsent som de siste årene har arbeidet med artister som Ary, Aurora, Gundelach, Hannah Storm, Nils Bech, Sondre Lerche, Frida Ånnevik og Metteson.

Årets gjennombrudd innen klassisk/samtidsmusikk ble Ingebjørg
Vilhelmsen, som i året som gikk blant annet har tilrettelagt for mer repertoar til bruk av stryke- og blåseorkestre i samspill til bruk i kulturskoler og korps.

Marie Ulven – alias girl in red – stakk av med Musikkforleggerpris som Årets opphaver populærmusikk, mens Ørjan Matre vant tilsvarende kategori innen klassisk/samtidsmusikk.

Årets synkronisering – som altså er filmmusikk – gikk til musikken til dokumentarfilmen «Aksel», som er komponert av Kristoffer Lo og Fay Wildhagen.

Ærespris

Musikkforleggerprisen 2022 delte også ut en Ærespris, som gikk til daglig leder for Norsk Musikforlag, Unni Boretti, som i over 30 år har jobbet for og
med norske komponister og rettighetshavere for å tilgjengeliggjøre norsk musikk i inn- og utland.

Æresprisvinneren får mulighet til å tildele et stipend på 20.000 kroner til noen man har stor tro på, og Boretti valgte seg folkemusiker og komponist John-Ole Morken.

Powered by Labrador CMS