Den prisvinnende, svenske forfatteren Andrev Walden topper nå bestselgerlisten i Norge også.

Forlag må trykke opp flere «Jævla menn»

Kagge Forlag trykker et nytt opplag av «Jævla menn» på 5000 eksemplarer på grunn av den store etterspørselen.

Publisert Sist oppdatert

Kagge satset forsiktig med et førsteopplag på 3000 eksemplarer. Men nå topper Andrev Waldens kritikerroste debutroman «Jævla menn» Bokhandlerforeningens bestselgerliste denne uken, etter å ha inntatt andreplass i utgivelsesuken.

Den svenske forfatteren vant Augustprisen for boken, som i Sverige var fjorårets mest solgte bok fra en svensk forfatter. «Jävla karlar», som den heter på originalspråket, er nå en av tolv svenske og utenlandske forfattere som kan vinne litteraturprisen Årets bok 2023, ifølge TT.

Utgivelsesrettighetene til «Jævla menn» er foreløpig solgt til 11 land, og den skal filmatiseres. Manusforfatter er Karin Arrenhius, som også sto for manuset til TV-serien «Hendelser ved vann», basert på Kersti Ekmans 1994-roman.

Andrev Walden skrev roman om sin turbulente oppvekst på 1980-tallet med sju ulike pappaer, der den ene var galere enn den andre, ifølge omtalen. Den har høstet fire terningseksere og en rekke femmere, noe som Walden er overrasket over, ifølge en uttalelse han har gitt forlaget:

– Jeg blir kanskje litt blendet av sekserne, vi har ikke karakterer på litteraturanmeldelser i Sverige, men jeg føler at boken har fått enda bedre mottakelse i Norge.

Powered by Labrador CMS