Bok

Kulturminister Trine Skei Grande (V) er en av de tre ministrene som har mottatt et inspillsnotat fra bokbransjen som foreslår konkrete lesetitlak. Her er Grande under bokmessa i Frankfurt i fjor høst.

Vil ha handlingsplan for lesing

Nordmenn leser færre bøker enn forlagene opplyser, viser ny rapport. Nå ønsker bokbransjen lesetiltak.

Publisert Sist oppdatert

Det melder Klassekampen. Forslagene til lesetiltak blir nå sett i lys av den nye undersøkelsen fra Handelshøyskolen BIsom viser at nordmenn leser omtrent 40 prosent mindre enn forlagene sier.

Flere organisasjoner i bokbransjen overrakk før jul et notat til kulturminister Trine Skei Grande (V), forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) og kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) hvor de etterlyser en tydelig handlingsplan for lesing.

Forfatterforeningen og Forleggerforeningen var blant organisasjonene som stod bak notatet som kommer med konkrete forslag til ny lesepolitikk:

  • Handlingsplan for lesing

  • Statusheving av norsk

  • Videreføring og styrking av eksisterende lesetiltak

  • Styrking av bibliotekene

  • Et bedre grunnlag for politkkbeslutning

Kilde: Klassekampen

Til Klassekampen sier generalsekretær Arne Vestbø i Norsk falitterær forfatter- og oversettelsesforening (NFFO) at det er viktig å skryte av at vi er et lesende folk, men samtidig få innsikt i om lesingen synker drastisk. Vestbø har selv signert notatet som nå er innspilt til regjeringen.

Powered by Labrador CMS