Teater og scene

Tarjei Sandvik Moe har fått fart på skuespillerkarrieren etter Skam-suksessen.

Skam-skuespiller skal spille terrorist på teater

NOTERT: Tarjei Sandvik Moe skal spille terrorist i teaterstykket «20. november» som har premiere på Oslo Nye Teater våren 2020.

Publisert Sist oppdatert

Tarjei Sandvik Moe kjent fra den kjente ungdomsserien Skam skal spille den tyske terroristen Sebastian Bosse i teaterstykket «20. november». Det melder Dagsavisen.

Teaterstykket er basert på datamateriale og Sebastian Bosse sine egne dagboknotater. Den 20. november 2006 begikk Bosse masseskyting av sine medelever på en videregående skole i Emsdetten i Tyskland. Bosse tok selvmord etter angrepet, men alle medelevene overlevde.

– Det er viktig å ikke bare avskrive ham som at han er et monster. Man må finne ut hva som får et menneske til å gjøre sånne ting, for det skjer jo hele tida – men hvorfor? Jeg tror teateret er en av de beste måtene å utforske det spørsmålet på, sier Sandvik Moe til Dagsavisen.

Stykket er regissert av Ilene Sørbø, og er allerede satt opp i blant annet Tyskland i tillegg til Sverige og Frankrike. Teaterstykket har premiere på Oslo Nye Teater denne våren.

Sandvik Moe er for tiden aktuell i NRK-serien «Skitten Snø» i nok en uhyggelig rolle som voldtekstmann.

Powered by Labrador CMS