Teater og scene

Domingo kan ha spilt sin siste konsert i New York Metropolitan Opera.

Ferdig i New York-operaen

NOTERT: Operastjernen Plácido Domingo, som er anklaget for seksuell trakassering, har trukket seg fra samtlige konserter i operaen i New York.

Publisert Sist oppdatert
Det bekrefter både Domingo og New York Metropolitan Opera.

– Jeg debuterte i New York-operaen som 27-åring og har sunget her i 51 fabelaktige år. Selv om jeg sterkt avviser anklagene mot meg og tar avstand fra klimaet der folk blir dømt uten en rettferdig prosess, mener jeg at min tilstedeværelse i produksjonen av «Macbeth» ville vært distraherende for mine hardtarbeidende kolleger, sier 78-åringen.

Det var nyhetsbyrået AP som i august publiserte en sak der en danser og ni sangere, hvorav én står fram med navn, forteller at de er blitt seksuelt trakassert av Domingo.

Påstandene støttes av et 30-tall andre vitner fra operaverdenen, hvor denne siden av operastjernen lenge har vært en offentlig hemmelighet.

Domingo selv har møtt anklagene med å kalle dem urovekkende og feilaktige. Han har beklaget om hans framferd har opprørt eller gjort noen ille til mote.

For å lese denne saken må du være abonnent

Samtiden - nye saker på nett hver dag og 6 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler og e-utgaven.
For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Samtiden
Nett og papir
3 mnd

99,- 275,-

KJØP

Samtiden
Nett og papir
12 mnd

1050,-

KJØP

Samtiden
Nett
1 mnd

1,- 75,-

KJØP

Samtiden
Nett
12 mnd

810,-

KJØP

Powered by Labrador CMS