MusikkPlot

Marius Solberg i YouTube-kanalen YLTV (midten) får nå Tonos Formidlerpris for 2021. Her med S1sco (t.h) og Vahir.

YLTV mottok Tonos formidlerpris

YLTV, som kaller seg Norges fremste Youtube-kanal for nordisk urban musikk, er tildelt Tonos Formidlerpris for 2021.

Publisert Sist oppdatert

«YLTV oser av formidlerglede og tar pulsen på gata, hele døgnet, hele året», skriver juryen i sin begrunnelse.

Tonos Formidlerpris består av 50 000 kroner og et diplom utformet av Magne Furuholmen, og deles ut en gang i året til enkeltmennesker eller organisasjoner som «gjør en eksepsjonell innsats for å øke kunnskapen, forståelsen og begeistringen for musikk og skapingen av den».

– Det er veldig hyggelig å få en bekreftelse på at man gjør noe bra. Det koster blod, svette og tårer å drive et «passionprosjekt» som det her, og det er ting som dette og hyggelige DMs fra folk som gjør at man gidder. Det handler ikke om penger eller hva bransjen bryr seg om. Det er de som ser på som betyr noe, sa YLTV-redaktør Marius Solberg da han mottok prisen fredag.

Dermed føyer YLTV seg til Øyafestivalen, Manfred Eicher i plateselskapet ECM, musikkforlegger Leif Dramstad, Tommy Tee og Jazznytt-bloggen «Now’s the time», som fikk 2020-prisen.

– Oser av formidlerglede og tar pulsen på gata

Juryen peker på hvordan Solberg har «dedikert et helt liv til en sjanger som historisk har vært avgjørende for mange undergrunnsmiljøer og deres medlemmer», og mener han med YLTV har løftet, utfordret og beriket hiphop- og rapscenen i en årrekke.

– Gjennom flermedial journalistikk av høy kvalitet og dedikasjon til etablerte, så vel som nye, talenter, har Solberg skapt oppmerksomhet om sjangeren på imponerende vis. YLTV oser av formidlerglede og tar pulsen på gata, hele døgnet, hele året. På denne måte bidrar Solberg til å utfordre populærfeltet med nye stemmer og perspektiver som ellers sjelden får innpass i storsamfunnets rampelys, avrunder Tono-juryen, som har vært ledet av Torgny Amdam.

Powered by Labrador CMS