Film og tv

Renate Reinsve sier at hun har takket ja til en rolle i et amerikansk filmprosjekt.

Renate Reinsve har takket ja til ny filmrolle

Tilbudene har rent inn til skuespiller Renate Reinsve etter suksessen med «Verdens verste menneske». Nå bekrefter hun at en ny rolle er i boks.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg kan si at jeg har sagt ja til et amerikansk prosjekt. Og at det blir veldig gøy og fint. Men jeg kan ikke si noe om det, sier Reinsve til NTB.

Norges nye superstjerne har fløyet høyt etter at hun i fjor sommer vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle i Cannes for rollen i Oscar-nominerte «Verdens verste menneske».

Reinsve har vært åpen om at det har kommet flere tilbud om nye filmroller, men at hun ikke har kunnet si noe om dem. Nå letter hun altså lite grann på sløret om sitt neste prosjekt, som hun sier vil gjøre henne veldig travel også i tiden framover.

– Jeg har sagt ja og bundet meg til det. Men det er fortsatt ganske nytt.

– Er det svære greier?

– Det er ikke sånn veldig stort. Men det blir en veldig god film, det er jeg mer opptatt av.

– Bra manus

– Hva gjorde at du følte at du hadde funnet noe riktig?

– Det er et veldig bra manus, og veldig fine folk som er knyttet til det allerede, sier Reinsve.

– Blir du rik?

– Akkurat den siden av det vet jeg ikke noe om ennå.

Rollen som Julie var Reinsves første hovedrolle, og den har tatt henne verden rundt for å promotere «Verdens verste menneske». Akkurat nå er hun og de andre i crewet i Hollywood i forbindelse med søndagens Oscar-utdeling.

– Ikke noen god snekker

Reinsve var egentlig i ferd med å gi opp skuespillerkarrieren og heller bli snekker da hun fikk rollen som Julie i «Verdens verste menneske». Nå har hun lagt snekkerplanene på hylla.

– Jeg hadde jo ikke blitt noen god snekker. jeg hadde bare kost meg med det. Så nå skal jeg heller gjøre mer film. Så får jeg heller ta det opp igjen når jeg blir gammel og grå, sier hun.

Hun vurderer foreløpig ikke å sjonglere mellom karrierene slik medskuespiller Anders Danielsen Lie gjør, med å kombinere jobben som allmennlege og skuespiller.

– Kanskje jeg skal prøve det. Men det blir veldig busy framover, så nå må jeg vente litt.

Lie snart klar for mer film

Reinsve og flere av de andre folkene bak «Verdens verste menneske» stilte torsdag til pressetreff i Hollywood i forkant av søndagens Oscar-utdeling, hvor filmen er nominert for beste originalmanus og beste internasjonale film.

Også Danielsen Lie forteller at han har fått flere tilbud etter «Verdens verste menneske», og at han snart er klar for en ny rolle.

– Det blir nok noen filmer snart, kanskje til høsten. Det har egentlig vært litt deilig med litt rolige tider, og det å fortsette å være lege en stund til, sier han, men bekrefter at det er konkrete prosjekter han snuser på.

– Fett med norsk film

Også for regissør Joachim Trier og hans makker og med-manusforfatter Eskil Vogt har det rent inn med tilbud, også fra Hollywood.

Men inntil videre vil de fortsette å lage norsk film.

– Helt siden vi laget «Reprise» har vi fått masse sånne tilbud. Alle filmene har blitt distribuert i hele verden, men denne er selvfølgelig enda større. Men vi synes det er jævlig fett å lage norsk film som blir internasjonal. Så får vi bare håpe at norsk kulturpolitikk satser videre på at det er mulig, sier Trier.

– Men foreløpig er det mulig. Det viser jo «Verdens verste menneske». Det er mulig å lage film på kino som reiser hele verden rundt, også i Oslo, sier Trier.

Powered by Labrador CMS