MusikkPlot

Pål Angelskår med i ny duo med bassist Karl-Joakim Wisløff

Første gang de spilte sammen var i 2012. Nå har Pål Angelskår og Karl-Joakim Wisløff startet duo og slipper sin første musikk.

Publisert Sist oppdatert

­Wisløff/Angelskår er navnet, og fredag slipper de den felles debutplaten » Nothing Ages Quite Like Happiness».

Etter å ha kjent hverandre i mer enn 20 år, og Wisløff – bassist, fiolinist, gitarist og pianist – medvirket som musiker på to av Angelskårs soloprosjekter, tok multiinstrumentalisten mot til seg og viste Minor Majority-vokalisten noen av sine låtskisser i 2015.

– Vi kom i prat om låtskriving i bandbilen på turné en gang for en del år siden. Da nevnte at jeg hadde liggende noen demolåter jeg jobbet litt med. Pål var tidlig veldig nysgjerrig på låtene. Dette var i seg selv veldig inspirerende for meg. Jeg har i grunn alltid laget musikk for meg selv, men aldri skrevet tekster, så at Pål fra Minor Majority likte det han hørte og ville skrive tekster til låtene var helt rått for meg., forteller Wisløff.

Han spilte i Orango i en årrekke, og i dag spiller fast med Oddgeir Berg Trio og Ila Auto, i tillegg til å være en mye brukt såkalt sessionmusiker.

Pål Angelskår forteller at låtskissene imponerte ham, og at han tilbød seg å skrive tekster til de uferdige låtene. Samtidig jobbet de andre veien også: Tekster som Angelskår hadde liggende, men slet med å tonesette, tok Wisløff tak i.

Nå er albumet, som de har holdt på med til og fra siden 2018, klart. Med er også Erland Dahlen på trommer og perkusjon, mens Thom Hell bidrar med elektriske gitarer og litt tangenter på et par av låtene. Oddgeir Berg og Lars Berntsen er å høre på piano og trommer på hver sin låt.

Powered by Labrador CMS