Film og tv

Her signeres avtalen mellom Aram Tertzakian i det amerikanske filmselskapet XYZ Films og produsent Kjetil Omberg i norske 74 Entertainment. Kulturminister Anette Trettebergstuen foreviget øyeblikket.

Ny millionavtale: Norske fjøsnisser til Hollywood

Norske fjøsnisser vekker begeistring i Hollywood. Nå er en norsk skrekk-komedie fra Innlandet solgt til USA.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har hørt at fjøsnissene kan være ganske uskikkelige. Og at du ikke vil tulle med dem. De er kort fortalt Norges svar på gremlins, sier Aram Tertzakian, en av eierne av det amerikanske filmselskapet XYZ Films.

Torsdag signerte han en avtale verdt flere millioner kroner med det norske filmselskapet 74 Entertainment om å distribuere en ny norsk skrekk-komedie i USA.

Fra Innlandet til Hollywood

Avtalen ble signert i villaen Norge har leid i Hollywood under Oscar-uka, men filmprosjektet handler om et sted fjernt borte fra Hollywood Hills, nærmere bestemt Innlandet.

– Denne historien handler om en norsk-amerikansk familie, som føler seg veldig norske selv om de aldri har vært i Norge. De arver en gård i Lillehammer-området og drar tilbake til røttene sine. På denne gården bor det et lite vesen i fjøset, en fjøsnisse. Den amerikanske familien og fjøsnissen viser seg å ikke passe så godt sammen, for å være ærlig, forklarer Kjetil Omberg, som tidligere har produsert filmer som «Død Snø».

Amerikanske skuespillere

Filmen har fått navnet «There's Something in the barn» og den skal spilles inn på Ringebu og Tretten i Innlandet i høst. Etter planen skal den ha premiere på kino i USA neste november.

– Manuset er kjempemorsomt. Mytologien rundt fjøsnissene er veldig artig, og det føltes som en perfekt match. Det er en norsk film. Det gir mening å spille den inn i Norge, men med amerikanske skuespillere, og en fortelling som tar folk som kanskje ikke vet så mye om landet, med til Norge og den norske mytologien, sier den amerikanske produsenten.

Powered by Labrador CMS