MusikkPlot

Magnus August Høiberg, som går under navnet Cashmere Cat, på scenen på Roskilde i 2014.

Norske Magnus Høiberg med på låt som topper hitlister verden over

Nå er «Stay», som blant andre den norske produsenten Cashmere Cat står bak, på topp også i USA.

Publisert Sist oppdatert

Det er første gang for stjerneskuddet The Kid Laroi (17) – og åttende gang for den ti år eldre Justin Bieber. Men det gikk ikke strake veien for «Stay»: Etter forrige ukes fjerdeplass på Billboard Hot 100-listen, bar det imidlertid til topps i den fjerde uken, ifølge Billboard.

Duettens suksess gjør The Kid Laroi til den første australskfødte, mannlige soloartisten som har toppet denne listen på 40 år – den forrige var Rick Springfield, nå 71 år gammel, med «Jessie's Girl» i 1981. Hot 100-listen omfatter all strømming, radiospilling og salgstall for alle sjangre i USA.

Låten har for øvrig toppet Spotify-listen i Norge og en rekke andre land siden 10. juli.

Og bak «Stay» står blant andre den norske produsenten Cashmere Cat, alias Magnus Høiberg (33). Han fortalte til VG da hitlåten begynte å toppe i land rundt i verden i slutten av juli, så vel som her hjemme, at demoen ble til uten ham for over et år siden.

– Første gang jeg hørte den visste jeg det var en stor hit umiddelbart. Jeg kom inn siste par månedene før utgivelsen for å ferdigstille låten, og da la jeg også til Justin Bieber-verset. Det er en merkelig følelse å se en låt du har slavet over og pirket på i månedsvis resonnere med hele verden på en så umiddelbar måte, lød det fra Høiberg.

Powered by Labrador CMS