MusikkPlot

Sigrid fotografert under Jugendfest 2018 på Color Line Stadion i Ålesund.

Betalte tilbake koronastøtte

Omsetning og resultat gikk kraftig ned for den norske artisten Sigrid i 2020.

Publisert Sist oppdatert

Noe av forklaringen på den økonomiske nedgangen til Sigrid er at hun har gitt avkall på sin koronakompensasjon på over tre millioner kroner. Det skriver VG.

25-åringen opplevde en sterk vekst med sitt selskap Sala Music de første tre årene av sin karriere. I 2017 hadde selskapet 7,2 millioner i omsetning. Dette mer enn doblet seg i 2018, og i 2019 gikk det opp til 30,4 millioner.

Resultat før skatt de tre årene var henholdsvis på én million, 3,6 millioner og 8,1 millioner.

2020-regnskapet for Sala Music viser at pandemiåret ble mindre innbringende: Omsetningen endte på 7,4 millioner, og resultat før skatt ble på 2,2 millioner.

Regnskapet er ifølge VG preget av at Sigrid har betalt tilbake pengene hun i fjor fikk tildelt i kompensasjon for avlyste konserter, som var et beløp på 3,25 millioner. Norsk Kulturråd bekrefter at pengene ble betalt tilbake i august i år.

–Vi søkte på støtteordningen på et tidspunkt hvor det var stor usikkerhet rundt hvordan 2020 kom til å gå. Da vi så at vi likevel ville gå med overskudd i 2020 valgte vi å betale støttebeløpet tilbake, skriver Håkon Raabe, artistens far og styreleder i Sala Music, i en epost til avisen.

Powered by Labrador CMS