Notiser

Kan kunsten å airfrye: Peter Friehling.

Uvanlig stor etterspørsel etter denne kokeboka, melder forlag

Det meldes om uvanlig stor etterspørsel fra bokhandel og dagligvare når «Airfryer-kokeboken» melder seg.

Publisert Sist oppdatert

Det måtte rett og slett trykkes et tredje opplag – før lansering, melder Bonnier.

Boken, som ble lansert 21. februar, har nå et totalopplaget på 13.000 bøker, og mye tyder på at det vil komme enda flere opplag i nær fremtid.

Det er Peter Friehling som har skrevet boken. Han er sivilingeniør og har doktorgrad i kjemi, og ifølge forlaget bruker han sin kunnskap til å lage mat med nøyaktig kontroll på varme og tid.

Kokken, som også er opptatt av å unngå matsvinn, byr også på tips til hvordan man kan utnytte rester, heter det om innholdet i boken.

Interessen for airfryere i Norge er stor. Den norske facebookgruppa «Airfryer Norge» har nesten 90 000 medlemmer, og elektrokjedene melder at salget av varen har gått i taket.

Det har også Trude Eide Straum fått merke; Hennes «Den store airfryerkokeboka» innehar for tiden topp-plasseringen på den norske boklista for generell litteratur.

Men nå får hun altså en konkurrent i Friehling. Å måtte trykke et tredje opplag før lansering, omtaler seniorredaktør i Bonnier Norsk Forlag, Ingrid Ryvarden, som svært uvanlig.

– Det sier noe om den enorme interessen for denne nye måten å lage mat på, slår hun fast.

Powered by Labrador CMS