Notiser

Richard Nygårds musikkprosjekt The Beautybag slipper nå singelen «God be Good to You», der han har tatt for seg et av Knut Hamsuns «feberdikt» – skrevet i tiden rundt Hamsuns første møter med Bergljot Göpfert, senere hans første kone.

Tonesatte og oversatte Hamsuns «feberdikt»

Et konseptalbum i indiepopformat viet Knut Hamsuns tonesatte og oversatte dikt er underveis.

Publisert Sist oppdatert

­Konseptalbumet «Hamsun Street» slippes i november, og bak står gruppen The Beautybag – med låtskriver og vokalist Richard Nygård som drivkraft. Han er sanger, bassist, gitarist – og utdannet billedkunstner på Kunsthøgskolen i Oslo, og fant tidlig frem til Knut Hamsun.

– I tjueårene ble jeg inspirert av mitt eget mislykkede kjærlighetsliv og begynte å lete etter dikt jeg kunne bruke i komposisjonene mine. Og det var helt tilfeldig at jeg fant Hamsuns diktsamling, i tillegg til et gammelt piano, i et dødsbo. Jeg lærte meg å spille piano og begynte å komponere sanger, forteller han.

Første singel kommer fredag, heter «God be Good to You», og er hentet fra Hamsuns diktsyklus «Feberdigte». Duettpartner er Yvonne Walderhaug, som hadde Magne Furuholmen som mentor i «The Voice».

– «Feberdigte 3» traff meg voldsomt, ble det første diktet jeg satte melodi til, og den naturlige første singelen på dette prosjektet. Musikken er enkel, som kjærligheten burde være: Det er få virkemidler på denne innspillingen, kun to stemmer, el-piano, bass og trommer. Det nedstrippede arrangementet skal gi et intimt og nært alvor, samtidig som jeg ønsker å formidle en autentisk følelse av kjærlighet, sier Richard Nygård.

Knut Hamsuns eneste diktsamling «Det vilde Kor» med 61 dikt utkom i 1904.

Powered by Labrador CMS