De to leseorganisasjonene Leser søker bok og Foreningen! les slår seg sammen, som del av et krafttak for å øke norske barns leseferdigheter.

To leseorganisasjoner blir én: – Trengs et krafttak for lesing

Lesingen er under press i Norge, og nå slår to ulike leseorganisasjoner seg sammen for å bli mer slagkraftig.

Publisert

Det er Leser søker bok og Foreningen !les som slår seg sammen etter enstemmige vedtak på begges årsmøter i forrige uke. Navn er foreløpig ikke fastsatt, får NTB opplyst. Den nye organisasjonen trer formelt i kraft 22. mai 2025.

De to organisasjonene tror én sterk leseorganisasjon kan utgjøre en forskjell og snu den negative tendensen med nedgang i lesing og leseferdigheter.

– Vi trenger et krafttak for lesing, skriver de i en felles pressemelding.

– Vi skal være en organisasjon for alle lesere, også dem som leser i motvind. Det er jeg sikker på at alle vil merke når vi inkluderer kunnskapen fra begge organisasjonen og blir større, sier styreleder i Leser søker bok, Lena Jensen, mens styreleder i Foreningen! les, Gunnar Vilberg, ser fordelen i å samle kompetansen fra begge organisasjonene.

– Ved å samle kompetanse vil den nye organisasjonen ha større mulighet til å arbeide helhetlig med å styrke lesingen i Norge, sier Vilberg.

Onsdag under Litteraturfestivalen i Lillehammer lanserer kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap) og kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun (Ap) en ny leselyststrategi for å snu trenden med at barn og unge i Norge har lavere leselyst og dårligere leseferdigheter enn før – noe som undersøkelser har vist.

Powered by Labrador CMS