Notiser

Ane Brun står selv på scenen når den visuelle scenekunstforestillingen "12 Songs" skal fremføres i Sverige. Foto: GöteborgsOperan

Slik ser det ut når Ane Brun entrer scenen med et dansekompani

Snart er det duket for den svenske verdenspremiere på «12 Songs», der Ane Bruns musikk presenteres på en ny måte – som et visuelt scenekunstverk.

Publisert Sist oppdatert

­Ane Brun skal selv være live på scenen når «12 Songs» har premiere 4. februar. Det skjer i selskap med dansekompaniet til GöteborgsOperans Danskompani, samt operaens orkester og gjestemusikerne Martin Hederos, Josefin Runsteen og Per Eklund når «12 Songs» har premiere 4. februar.

– Utvalget i «12 Songs» er basert på musikalsk dynamikk, på en blanding mellom det energiske og det lavmælte. Om man ser på tekstene så er det sorg, kraft, mørke og lys – det er livet på en måte, sier Ane Brun – og røper at også hun koreograferes «litt» etter eget ønske.

– I ungdomsårene holdt jeg på med rytmisk gymnastikk og jeg danset mye. Dans er en kunstform som ligger meg svært nær, og når den funker er den veldig sterk. Den slår så hardt!

Bak «12 Songs»-oppsetningen står den finske koreografen Kenneth Kvarnström, som presenterer sangene hennes på en ny måte. Han står også for scenografien.

– Jeg ville gjøre et scenekunstverk der musikk, dans og tekst møttes på like vilkår – en hybridform som forhåpentligvis føder noe nytt, sier Kvarnström i en uttalelse om forestillingen.

Powered by Labrador CMS