Den britiske punk-gruppen Sex Pistols holder konsert på Pingvin Club i Oslo i 1977. Vokalisten Johnny Rotten til h. og gitarist Steve Jones

Sex Pistols gjenforenes - spiller hele albumet

Sex Pistols-medlemmene Glen Matlock, Paul Cook og Steve Jones skal spille seg gjennom «Never Mind The Bollocks» i sin helhet på to konserter.

Publisert

Det gjør de med Frank Carter som vokalist, melder NME.

Det skjer på London-scenen Bush Hall 13. og 14. august, som del av en støtteaksjon for å samle inn penger til det kriserammede konsertlokalet.

– Små musikkscener er hjerteblodet til ny musikk. Det er på slike små, intime steder at rått talent får sjansen til å skinne, der band virkelig kan skape bånd til publikummet sitt, og der livemusikkens virkelige sjel kommer til live. Så vi trenger å holde dem i live, sier Glen Matlock.

– Når Sex Pistols ringer deg, svarer du. Jeg er svært begeistret over å være en del av dette, sier Carter, kjent for sin sterke sceneopptreden i band som Gallows, Pure Love og Frank Carter and the Rattlesnakes.

«Never Mind The Bollocks, Here's the Sex Pistols» utkom i 1977 og er det legendariske punkbandets eneste album.

Daværende vokalist John Lydon, som kalte seg Johnny Rotten, har ikke kommentert konserten hittil. Men han var svært tydelig i sin motstand mot TV-serien «Pistol» (2022), der Danny Boyle skildret bandet – basert på Jones' selvbiografi og velsignet av de øvrige bandmedlemmene.

Lydon gikk til sak for å hindre at Sex Pistols musikk ble brukt, men tapte. I etterkant har også Matlock gått ut mot serien og sagt han er «svært skuffet», blant annet om sannhetsgehalten.

Powered by Labrador CMS