Notiser

– Wow, så magisk å se vårt Musse og Helium-univers komme til liv på film, sier barnebokforfatter og tidligere popstjerne Camilla Brinck om filmplanene til Qvisten.

Qvisten tar for seg svensk barneboksuksess – har internasjonale ambisjoner

Etter å ha tatt for seg av norske barnebokunivers ser animasjonsselskapet Qvisten nå over kjølen når de skal lage sin nye familiefilm – av historien om to små, svenske mus.

Publisert Sist oppdatert

Det er «Musse og Helium»-bokserien til svenske Camilla Brinck som nå skal bli norskprodusert film, etter at Qvisten sikret seg rettighetene. Serien har ifølge Cappelen Damm et opplag på mer enn 150.000 bøker her til lands.

Første bok var Norges mest solgte barnebok i fjor. I hele Norden er det solgt 3,5 millioner bøker.

– Dette universet vil egne seg fabelaktig godt på filmlerretet, sier forlagets redaksjonssjef for merkevarer og oversatt, Margit Skretteberg.

Bak seg har Qvisten Animation en rekke filmer basert på kjente, norske univers, som Flåklypa, Knutsen & Ludvigsen, Kaptein Sabeltann og Hakkebakkeskogen, og denne julen har de tatt «Bukkene Bruse i badeland» til filmlerretet. I juni i år etablerte Qvisten to nye selskap med tanke på å forvalte nordisk barnekultur internasjonalt.

Nå gleder Qvisten-produsent Fredrik Kiøsterud seg over at selskapets neste store satsing blir «Musse og Helium», som allerede omfatter musikk, spill og forestillinger i tillegg til bøkene. Planlagt premiere er julen 2026.

– Med dette filmprosjektet sikter vi mot alle barn og familier i hele Norden.

18. september slippes sjette bok ut i serien om de to små musene, kalt «Musse og Helium – Den hemmelighetsfulle verden». Forfatter Camilla Brinck kommer til Oslo lørdag 23. september for lanseringsshowet.

­

Powered by Labrador CMS