Notiser

Wildenveys poesipris 2024 går til skuespiller, programleder, journalist og forfatter Hans Olav Brenner for hans formidling av poesi, blant annet gjennom NRK-programmet «Brenner deler dikt». Her fotografert under nobelkonserten i 2021.

Poesipris til Hans Olav Brenner

Herman Wildenveys poesipris for 2024 går til Hans Olav Brenner for hans arbeid med å spre interesse for poesi, blant annet gjennom serien «Brenner deler dikt».

Publisert Sist oppdatert

­– Poesi kan være en vanskelig sjanger for mange, og noen har trolig dårlige minner om diktanalyse fra sin skoletid. Hos Brenner finnes ikke noen fasit eller analyseskjema – han åpner opp for en fri samtale med utgangspunkt i de aktuelle diktene der den litterære og personlige vinklingen går hånd i hånd.

Slik begrunner Wildenveykomiteen årets vinner av poesiprisen som er oppkalt etter den norske dikteren Herman Wildenvey. Prisen har vært delt ut hvert år siden 1986 til lyrikere eller personer som har fremmet interessen for poesi.

«Brenner deler dikt» er et ukentlig radioprogram på NRK der programleder Brenner inviterer mer eller mindre kjente personer til å snakke om et spesifikt dikt.

– Ikke alle har et nært forhold til poesi, men Brenner makter å skape en interesse hos dem med sin frie samtale, sier komiteen i en pressemelding.

Prisen, som består av et portrettrelieff i bronse av Herman Wildenvey og en sum på 25.000 kroner, deles ut 17. juli i Kommandantboligen på Fredriksvern verft i Stavern. Prisvinneren inviteres også til å besøke Wildenveys hjem i Stavern, der dikterens arbeidsrom og skrivebord fremdeles står bevart.

Wildenveykomiteen 2024 består av Dyre Vaa, Hans Weldingh, Kjetil Espeseth, Stig Hatlo og Dyveke Bast.

Powered by Labrador CMS